LAŽNA UZBUNA?

Navodna talačka kriza u Montrealu zapravo je podvala? Čekaju se službene informacije

Neki su svjedoci navodno vidjeli kako je policija razbila ulazna vrata zgrade u kojoj se odvija talačka kriza
Moguća talačka kriza na krovu tvrtke u Montrealu
 Screenshot Twitter

U petak poslijepodne po lokalnom na društvenim se mrežama pojavila informacija kako je u kanadskom gradu Montrealu izbila talačka kriza. Korisnici Twittera su objavili više snimki na kojima se vidi policijski automobil, naoružani policajci s neprobojnim štitovima te vozila hitne pomoći. Vidjele su se i snimke desetaka ljudi na krovu jedne zgrade, a navodno se radi o tvrtki Ubisoft, gdje su bili zatočeni deseci ljudi.

Nakon otprilike sat vremena policijske akcije, u nekim prijenosima uživo na društvenim mrežama počelo se nagađati da se zapravo radi o obmani te da to nije talačka kriza, no službenih informacija još uvijek nema. Policija je na Twitteru objavila da za sada nisu utvrdili prijetnju i da nema ozlijeđenih, no priopćili su da je u tijeku evakuacija zgrade. Policija je ranije objavila da je u tijeku operacija na uglu ulica Saint Laurent i St-Viateur te su zamolili građane da izbjegavaju to područje. Journal de Montreal je ranije javio da je moguće da se radi o talačkoj krizi na krovu Ubisofta.

Neki su svjedoci navodno rekli da su vidjeli kako je policija razbila ulazna vrata zgrade u kojoj se odvija talačka kriza, a na terenu je i oklopni kamion. La Presse je ranije izvijestio i kako je svim zaposlenicima tvrtke Ubisoft poslan e-mail u kojem piše neka se zabarikadiraju na sigurno, u prostoriju koja se može zaključati, stišaju telefone, budu tiho i sakriju se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:53