TREBALO MU SE SUDITI

NAVODNI ARAPSKI ŠPIJUN PRONAĐEN MRTAV U ISTANBULSKOM ZATVORU Turske vlasti su ga prije 10 dana uhitile u istrazi ubojstva saudijskog novinara

 
 Osman Orsal / REUTERS

Muškarac kojeg su turske vlasti uhitile prije 10 dana, a koji je osumnjičen da je špijun Ujedinjenih Arapskih Emirata, pronađen je mrtav u zatvoru, javlja AFP.

Podsjetimo, Turske su vlasti prije 10 dana u Istanbulu privele dva obavještajna agenta koji su navodno radili za Ujedinjene Arapske Emirate. Vlasti su istraživale povezanost osumnjičenika s ubojstvom saudijskog novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu prošle godine, navodi se u izvještaju.

Vjeruje se kako je jedan od njih u Tursku došao nakon Khashoggijeva ubojstva, izvijestila je državna televizija TRT, dodavši kako su njih dvojica "priznali" da rade za obavještajnu službu UAE-a.

Najavljeno je kako će im se suditi pod optužbom za "vojno, političko i međunarodno špijuniranje".

Istanbulska policija odbila je komentirati dok iz ureda glavnog javnog tužitelja nisu odmah bili slobodni dati detalje.

TRT je objavio navodne fotografije dvojice muškaraca kako poziraju ispred turske zastave. Smatra se kako su osumnjičenici sakupljali informacije o arapskim državljanima u Turskoj, dodali su izvještaju.

Policija je za osumnjičenima tragala proteklih šest mjeseci, navodi TRT. Navodni agenti zadržani su u svojim hotelskim sobama te su im zaplijenjena računala. Khashoggi, inače povremeni kolumnist Washington Posta i kritičar saudijskog princa i prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana, ubijen je 2. listopada. Njegovi ostaci još uvijek nisu pronađeni. Iz Rijada negiraju bilo kakvu umiješanost, dok Ankara zahtijeva potpunu istragu ubojstva novinara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:21