GRČKI MEDIJI

‘Ne nasjedajte na propagandu iz Hrvatske! Ako se ne poduzme nešto esktremno, čvor nasilja se nikad neće razriješiti‘

Kako se može saznati, Grci su ogorčeni, između ostalog, i na izvještavanje hrvatskih medija za koje smatraju da pokušavaju relativizirati situaciju

Prizori s ulica Atene

 /Ronald Goršić/ Cropix

"Hrvatski mediji izvještavaju o novim dokazima oko incidenta koji su izazvali huligani zagrebačkog Dinama, a novinar Dnevnika Nove TV javlja kako je grčka policija na temelju otisaka prstiju zaključila da je ubojica 29-godišnjeg navijača AEK-a grčki državljanin", pišu grčki mediji.

Prenijeli su i riječi Marka Šepata, reportera Nove TV, koji je javljajući se iz Atene rekao kako "situacija ondje nije povoljna ni za Hrvate ni za grčku policiju".

- Nakon što smo obaviješteni o svemu što se dogodilo u blizini stadiona AEK-a, stigli smo ondje i počeli snimati. Kad su shvatili da smo iz Hrvatske, Grci su pohrlili na nas i tražili našu kameru, no snimatelj je uspio pregovarati, uzeli su nam samo karticu - rekao je hrvatski novinar.

Kako se može saznati, Grci su ogorčeni, između ostalog, i na izvještavanje hrvatskih medija za koje smatraju da pokušavaju relativizirati situaciju prebacujući odgovornost za ubojstvo na grčku policiju te špekulirajući o tome da je ubojstvo počinio Grk, odnosno netko od pripadnika navijačke skupine nogometnog kluba Panathinaikos.

Komentari su svakakvi: "Evo, Hrvati su saznali tko je ubojica... iz propagande!", "Recimo da ubojica nije Hrvat, nego Grk, pa se nađe i kazni. Hrvati koji su došli u zemlju i lomili, palili, uništavali imovinu, sijali paniku, hoće li otići gospodo, hoće li se vratiti u svoju zemlju?", "Svi u zatvor, i Hrvati i Grci!", "Isključenje iz svakog natjecanja na tri godine za Panathinaikos i Dinamo, zbratimljene navijačke udruge koje su zajedno uzrokovale zlo koje se dogodilo. Ako se ne poduzme nešto tako ekstremno, čvor navijačkog nasilja, koji momčadi njeguju, nikada se neće razriješiti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:16