PLJAČKAŠ IZA REŠETAKA

NE VALJA MU U JAPANU Pink Panther traži da ga premjeste u Crnu Goru

Crnogorac Rifat Hadžiahmetović (45), član kriminalne grupe "Pink Panter", poznate po spektakularnim krađama draguljarnica po čitavom svijetu, zaražio je premještaj iz japanskog zatvora u Crnu Goru. Hadžiahmetović želi u Crnoj Gori odslužiti do kraja desetogodišnju kaznu na koju je osuđen zbog pljačke zlatarnice u Tokiju.

Japanske vlasti su prije nekoliko dana zatražile mišljenje ministarstva pravosuđa Crne Gore, prenose banjalučke Nezavisne novine. Međutim, Hadžiahmetović bi se u Crnoj Gori mogao suočiti s novim optužbama i novim kaznama: podgorički Interpol za njim je raspisao međunarodnu potjernicu, objavljeno je iz Ministarstva pravde Crne Gore.

Hadžiahmetović je uhapšen 14. ožujka 2009. na aerodromu u Larnaci dok je sa lažnim bugarskim pasošem pokušavao ući na Cipar. Prvo su ga priveli zbog falsificiranog pasoša, ali je potom otkriveno da je za njim raspisana međunarodna tjeralica. U Japanu odslužuje 10 godina zatvora zato što je s Radovanom Jelušićem (43) iz Nikšića 2007. opljačkao zlatarnicu u Tokiju. Jelušiću se sudi na Višem sudu u Podgorici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:25