SMRTNA KAZNA

'NE ŽELIM UMRIJETI...' Pogubljen muškarac koji je još 1994. godine ubio svoju bivšu djevojku i njezinu prijateljicu

 
 Youtube screenshot

Američka savezna država Georgia pogubila je muškarca koji je prije gotovo 25 godina hladnokrvno ubio svoju bivšu djevojku i još jednu ženu.

Scotty Garnell Morrow (52) proglašen je mrtvim u utorak navečer nakon što mu je u zatvoru ubrizgana smrtonosna injekcija. Smrtna kazna je izvršena nakon što je Vrhovni sud odbio apel za zaustavljanje njegovog pogubljenja, javlja Daily Mail.

Morrow je za posljednji obrok prije smrti odabrao hamburger s majonezom, piletinu, vafle i vrećicu kokica. Sve je zalio velikom limunadom, a za desert je pojeo sladoled od oraha.

Uoči smrti je novinarima preko telefona priznao da ne želi umrijeti.

'Ne želim umrijeti, no na miru sam. Ako je to božja volja, onda će tako biti. Ja to ne želim, ali ne mogu tu ništa promijeniti', rekao je za WSBTV.

Imao je dvoje djece i četvero unuka. Prva je osoba koja je ove godine pogubljena u Georgiji.

Govoreći o ubojstvima na Božić 1994., rekao je da je to bio zločin iz strasti.

'Izgubio sam kontrolu nad svojim emocijama', rekao je.

Tada je pucao u svoju bivšu djevojku Barbaru Ann Young i njezinu prijateljicu Tonyu Woods. Nastrijelio je pritom još jednu ženu, no ona je preživjela.

Morrow je izlazio s Barbarom Ann Young oko šest mjeseci. Ona je prekinula s njim u prosincu 1994. jer je postao nasilan. Kad je došao do njezine kuće 29. prosinca u nadi da će ju ponovno osvojiti, postao je nasilan i pucao u nju. Sve je vidio i njezin petogodišnji sin koji se skrivao u sobi.

Kad je stigao do njezine kuće, Young je bila u kuhinji sa svojom djevom. Par se svađao i ona mu je rekla da mora otići i da ne želi više biti s njim. On je vikao na njezinu prijateljicu, a onda je pucao i u nju. Pogodio ju je u abdomen, što joj je oštetilo kralježnicu. U ruku je pogodio i drugu prijateljicu.

Young je pobjegla iz kuhinje, a Morrow ju je slijedio u spavaću sobu, povukao ju za kosu, a zatim joj je pucao u glavu. Zatim se vratio u kuhinju i ponovno pucao u druge dvije žene. Young i Woods su umrle od posljedica ozljeda , a Horne je preživjela, no teško je ozlijeđena.Morrow je uhićen nekoliko sati kasnije i odmah je priznao zločine.

Odvjetnici su u njegovu obranu rekli da je on kao dijete bio zlostavljan i silovan te da je to na njega ostavilo velike posljedice te se zato ne zna nositi sa svojim osjećajima.

Čašu je prelilo kada mu je prijateljica njegove bivše rekla da ga je ona samo iskorištavala zbog novca dok je njezin 'pravi muškarac' u zatvoru.

Morrow je na smrtnu kaznu osuđen 1999. godine. Država je dvije godine kasnije ukinula smrtnu kaznu, utvrdivši da njegovi odvjetnici nisu tijekom postupka dovoljno istražili i donijeli dokaze koji idu njemu u prilog. Vrhovni je sud kasnije iste godine ipak potvrdio smrtnu kaznu.

Nakon što su iscrpljene sve žalbe, odvjetnici su tražili pomilovanje, no odbor za saslušanje je taj zahtjev odbacio.

Njegovi su odvjetnici isticali njegovo žaljenje, kao i to da se u zatvoru dobro ponašao, pomagao čuvarima i drugim zatvorenicima.

Tijekom cijelog postupka su se odvjetnici pozivali na njegovo teškpo djetinjstvo. Zbog nasilja je morao stalno potiskivati emocije, nedostajalo mu je prihvaćanja i ljubavi, zbog čega mu je kasnije u životu bilo teško prikladno izražavati svoje emocije.

Kad mu je prijateljica njegove bivše rekla da ga ona samo iskorištava zbog novca, to je u njemu potaklo osjećaje mučenja i odbijanja s kojima se nosio čitav život, i naposlijetku je puknuo.

Odmah mu je bilo žao zbog toga što je učinio. Odvezao se kući i namjeravao i sebi oduzeti život, no tada je čuo da ga doziva njegov sin. Nije želio da ga on pronađe mrtvog, rekli su njegovi odvjetnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:23