aleksandar vučić

‘Ne želimo ‘Veliku Srbiju‘, ali jasno mi je da treba proći vremena da dokažemo da smo iskreni...‘

Rekao je i kako samo ‘glupi‘ misle da bi im ratna retorika donijela pobjedu na izborima
Aleksandar Vučić
 Andrej Isakovic/AFP

Nismo zainteresirani za stvaranje "Velike Srbije", za nas 'velika Srbija' znači bolju ekonomiju, više tvornica, provođenje zelene agende ali bez ugrožavanja gospodarstva, bolje plaće, bolju infrastrukturu, poručio je u četvrtak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je, međutim, naglasio da, kada to kaže, čuje ljude kako poručuju da mu ne vjeruju.

"Dobro, jasno mi je da treba proći vrijeme da dokažemo da smo iskreni", rekao je Vučić govoreći u serijalu razgovora organizacije Atlantski savjet, naglasivši kako je na pitanje o tome hoće li biti rata već odgovarao.

"Ljudima je dosta rata, zbog toga su napuštali ovu regiju proteklih 25 godina, a sada vidimo da se polako vraćaju - a nama je potrebno da se mladi, talentirani, pametni vrate, a ne novi ratovi i nestabilnost", poručio je Vučić.

Rekao je i kako samo "glupi" misle da bi im ratna retorika donijela pobjedu na izborima.

"Nećemo to dopustiiti. Čak i ako netko hoće ratovati, neće ratovati s nama, i to možemo jamčiti", poručio je Vučić.

Pitanje o mogućim novim ratovima i podjelama u regiji potaknulo je posljednjih dana objavljivanje navodnog non papera o podjeli BiH, čije se autorstvo pripisuje slovenskom premijeru Janezu Janši, koji je to odlučno odbacio.

Vučić je tijekom dana boravio u Banjoj Luci gdje je također rekao da odbija i razmišljati o novim ratovima na Balkanu. Ranije je već kazao kako spomenuti non paper nije vidio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2022 14:48