ČUDO

'NE ZNAM GDJE SAM, NI NA NEBU NI NA ZEMLJI!' Postala četverostruka baka u manje od dva sata

 
 privatni album

Nesvakidašnja i nevjerojatna sreća zadesila je u petak Crnogorku Maru Mugošu iz Donje Gorice u Podgorici, koja je u istom danu postala baka četvero unučadi. Naime, njezine su tri kćeri u razmaku od nepuna dva sata u istoj bolnici rodile četvero djece, a ova uistinu neobična vijest u trenu je obišla regiju, pa i šire.

Čitava se priča odvila u rodilištu najstarije bolnice u Crnoj Gori, Danilo I. na Cetinju, gdje su sestre Olivera, Jasna i Jelena u petak ujutro, u razmaku od pola sata, na svijet donijele četvero djece.

Privatni album
sestre Olivera, Jasna i Jelena

Prva je u salu za porode ujutro oko 9 sati ušla Olivera Mugoša Midžor, koja je rodila djevojčicu Stefanu. Malo nakon nje njezina je sestra blizanka Jasna Rakočević rodila blizance Uroša i Anju, a u 11 sati ovaj sretni serijal zatvorila je Jelena Vukčević koja je na svijet donijela malenu Dariju.

privatni album
blizanci Uroš i Anja

Sve prošlo u redu

Sve tri rodilje porodio je dr. Predrag Jovović koji je predvodio ginekološki tim, a uz njega su, naravno, tijekom ova tri “sestrinska” porođaja bili još dva ginekologa, anesteziolog i pedijatar.

- Porođaji su protekli uredno. Rodilje i njihova djeca su dobro - kratko je nakon odlično obavljenog posla izjavio dr. Jovović.

Ovo pravo malo čudo prokomentirala je i direktorica Opće bolnice Danilo I., dr. Sonja Radojičić riječima kako je njezin ginekološki odjel dokazao da svojim timskim radom i organizacijom može biti kvalitetan servis građanima Cetinja i Crne Gore.

privatni album
bebe Stefana i Darija

Ipak, najsretnija i najponosnija u ovoj priči je četverostruka baka Mara Mugoša, koja nestrpljivo čeka izlazak kćeri i unučadi iz bolnice, a nema sumnje kako će uz nju slaviti i čitava Donja Gorica. Za portal vijesti.me vidno uzbuđena putem telefona rekla je kako je najsretnija majka na svijetu, a samim time i baka.

Ni na nebu ni na zemlji

- Ne znam gdje sam, ni na nebu ni na zemlji - riječi su kojima je baka Mara Mugoša u telefonskoj izjavi opisala kako se osjeća nakon što su sva tri poroda njezinih kćeri prošla u najboljem redu. Uz to, kratko je dodala kako od kćeri Jelene već ima jednu unuku, malenu Mariju, koja će uskoro napuniti tri godine, pišu vijesti.me.

Iako su sestre zajedno prolazile sve čari i iskušenja trudnoće, pa tako i bolničke dane uoči poroda, teško je bilo i pretpostaviti da bi u tako kratkom razmaku sve tri mogle roditi, s time da je blizankama Oliveri i Jasni ovo bila prva trudnoća.

Ako ovo i nije priča za Guinnessovu knjigu rekorda, svakako je nešto o čemu će se još godinama pričati u Crnoj Gori, a četvero rođaka rođenih na isti dan imat će čime zabavljati vršnjake, pa i djecu i unuke. A znakovito je da je baš prije 9 mjeseci Crna Gora ostvarila povijesni plasman odlaska na SP u košarci.

U svakom slučaju, ovakva nevjerojatna priča teško da se može ponoviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 13:47