SPREMAN NA DOGOVOR S TUŽITELJSTVOM

'NEĆU BITI TRUMPOVA VREĆA ZA BOKS' Dugogodišnji osobni odvjetnik američkog predsjednika poručio da su mu na prvom mjestu njegova obitelj i SAD

Michael Cohen
 Jonathan Ernst / REUTERS

Dugogodišnji osobni odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa Michael Cohen izrazio je u televizijskom intervjuu objavljenom u ponedjeljak lojalnost ponajprije svojoj obitelji i SAD-u i poručio da će pružiti otpor ako ga predsjednik ili njegov pravni tim budu pokušali diskreditirati, dajući do znanja da bi mogao surađivati s tužiteljstvom.

"Neću biti vreća za boks radi nečije obrambene strategije", rekao je Cohen za ABC tijekom vikenda. "Nisam ja zlikovac u ovoj priči i neću dopustiti drugima da me takvim prikazuju."

Savezni tužitelji pretražili su u travnju njegov dom, ured i hotelsku sobu u New Yorku i zaplijenili dokumente i fileove u sklopu istrage o mogućoj povezanosti Rusije i Trumpove predsjedničke kampanje 2016.

Cohen nije optužen, ali je u intervjuu jasno kazao kome je lojalan.

"Lojalan sam na prvom mjestu svojoj supruzi, kćeri i sinu i uvijek ću to biti", rekao je. "Moja obitelj i moja zemlja su mi na prvom mjestu."

Cohen je pod istragom zbog moguće bankovne i porezne prijevare, mogućeg kršenja zakona o predizbornoj kampanji u vezi s isplatom 130.000 dolara porno glumici Stormy Daniels da šuti o navodnoj vezi s Trumpom 2006. i drugim pitanjima povezanim s Trumpovom kampanjom, rekao je izvor upoznat s istragom.

Cohen je također nakon izbora primio oko 500.000 dolara od tvrtke povezane s ruskim oligarhom Viktorom Vekselbergom, bliskim Putinu, te 1,2 milijuna dolara od švicarskog Novartisa koji je želio vezu u američkoj administraciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:19