BECKHAMOV UGOVOR

Nekad miljenik nacije, danas najomraženiji čovjek na otoku: ‘Prodao si dušu za 150 milijuna funti!‘

Bivši kapetan Engleske pristao je biti zaštitno lice Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, zemlji koja krši ljudska prava
Bivši engleski nogometni kapetan David Beckham
 Adrian Dennis/AFP

Prodao je svoju dušu!

Tim riječima fanovi su opisali "pohlepu" slavnog nogometaša Davida Beckhama koji je za 150 milijuna britanskih funti pristao biti marketinški predstavnik Katara i zaštitno lice Svjetskog nogometnog prvenstva, dok u isto vrijeme prijeti mogućnost da ostane bez titule ambasadora dobre volje za Unicef.

Bogata bliskoistočna nacija nogometaša je angažirala kako bi za Svjetsko nogometno prvenstvo snimio promotivni film i bio njihovo zaštitno lice. Također, dio ugovora je da promovira njihov turizam. Fanove je novi ugovor bivšeg engleskog kapetana razbjesnio, javlja Daily Mail.

Smatraju kako je neprimjereno da Beckham radi za zemlju koja je optužena za racizam, mizoginiju i progon homoseksualaca, kako žena tako i muškaraca. Bivšeg nogometaša, sada 46-godišnjaka, tako optužuju da je iskoristio svoj utjecaj kako bi zaradio u državi u kojoj mnogi pate.

- Razočaravajuće je to što radi u zamjenu za mnogo novca. Učinio je veliku pogrešku i nadam se da će ponovno razmistliti - rekao je aktivist za ljudska prava Peter Tatchell.

- Samo reci da ti je stvarno, stvarno trebao novac. Nemoj se pretvarati da su oni ljubazni. Možda su pobili sve te ljude iz nerazumijevanja? - pitala je Helen Barnard, direktorica istraživanja i politikw u Fondaciji Joseph Rowntree.

No, najviše su ogorčeni sami fanovi.

- Nema nikakve dvojbe da je u sukobu interesa ako je zaštitno lice SP-a u Kataru i ujedno ambasador dobre volje u Unicefu - napisao je jedan. Drugi je dodao kako se očito radi o situaciji u kojoj principi prestaju kada se pojavi određena količina novca, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:23