DESECI OZLIJEĐENIH

Nekoliko snažnih tornada poharalo Alabamu: Poginulo barem pet osoba, spasioci tragaju za žrtvama

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju niz urušenih zgrada, odnijetih krovova
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia

Američku saveznu državu Alabamu u četvrtak je poharalo nekoliko snažnih tornada, odnijevši najmanje pet života, dok je više desetaka ljudi ozlijeđeno a mnogi su ostali bez krova nad glavom.

Petero je žrtava potvrđeno u gradu Ohatchee na sjeverozapadu Alabame. Tornado je oštetio zgrade i kuće te rušio drveće, priopćila je Agencija za upravljanje kriznim situacijama okruga Calhoun. Spasilačke su ekipe na terenu u potrazi za mogućim novim žrtvama.

image
BERTRAM, TX - MARCH 23: An American flag was placed in the
Tamir Kalifa/AFP
image
Tamir Kalifa/AFP

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju niz urušenih zgrada, odnijetih krovova. Jednog je policajca u oluji pogodila munja, te je hospitaliziran.

Guvernerka Alabame Key Ivey upozorila je da su dijelovi te savezne države i dalje zahvaćeni opasnim vremenskim uvjetima. Pozvala je sve koji se nalaze na putu tornada i olujnih formacija da budu u stanju visoke pripravnosti.

Portal Al.com izvijestio je o "više ozlijeđenih" u okrugu Shelby, jugoistočno od Birminghama.

"Okrug Shelby pretrpio je značajne štete od tornada. Neke su kuće potpuno uništene", kazao je šerif tog okruga John Samaniego za Al.com.

Ured šerifa okruga Jefferson na Twitteru je potvrdio da je i to područje pogođeno tornadom, uz upozorenje građanima da hitno odu u sklonište.

Nacionalni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za tornada za veći dio sjeverne regije te savezne države.

image
Tamir Kalifa/AFP
image
Tamir Kalifa/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:49