MONSTRUM IZ NJEMAČKE

Nekrofil osuđen na doživotni zatvor: ‘Moju djevojčicu pozvao je na druženje sa sinom, tad sam je zadnji put vidjela...‘

Zločin je pokušao sakriti paljenjem lampica na božićnom drvcu i plinom u pećnici
 Screenshot

Pedofil koji je ubio šestogodišnju djevojčicu na spavanju i seksualno zlostavljao njeno mrtvo tijelo prije dizanja kuće u zrak u pokušaju da sakrije svoj bolesni zločin, osuđen je na doživotni zatvor. Sven Messner (34) pozvao je djevojčicu na druženje s njegovim sinom u dom u Baden-Badenu, nakon što su se sprijateljili u lokalnom parku, prenosi Daily Mail.

Majka šestogodišnje Shaki nevoljko je pristala poslati je na druženje, da bi na kraju to bio posljednji put da ju je vidjela živu. Cestarski radnik Messner osuđen je na doživotni zatvor, proglašen je krivim za ubojstvo i remećenje mira mrtvih. - Službeno nije davao izjave, tako da ovisimo o drugim dokazima, rekao je državni tužitelj Michael Klose medijima.

Spavanje nije bilo planirano, ali dvoje djece molilo je roditelje da provedu noć zajedno. Shakinu majku uspješno su nagovorili da dopusti noćenje, poljubila ju je i zagrlila te joj rekla da se vide sutra. Ubojstvo se dogodilo 19. prosinca prošle godine u Messnerovoj kući.

Sud je saslušao kako je Messner šestogodišnjakinji prerezao grkljan i ubo ju nožem u trbuh između ponoći i tri ujutro. Messner je zatim seksualno zlostavljao tijelo djevojčice, a zločin je pokušao sakriti paljenjem lampica na božićnom drvcu i plinom u pećnici. U goruću kuću upali su vatrogasci, a pedofil je pronađen u vrtu bez svijesti. Njegov sin također je preživio požar.

Shakijina majka ujutro se pojavila pred kućom jer Messner nije doveo djevojčicu kući kako je bilo planirano. Kad joj je susjed rekao da je izbio požar i da je vidio lokvu krvi, onesvijestila se. Tek kasnije je saznala za stravičan zločin i način na koji joj je kći umrla. Dok je čekao suđenje u zatvoru, Messner je odbio pregled psihijatra i nekoliko si je puta pokušao oduzeti život.

- Ne prođe dan da ne pomislim na tu djevojčicu. Volio sam svog brata, ali sad ga mrzim. Sigurno se vrag u njega uvukao, rekao je počiniteljev brat Mike Messner.

Shakijin otac, Suleymane K (26) rekao je lokalnim medijima da proživljava pakao. Već trinaest godina živi u Njemačkoj i radi kao zaštitar, a prisustvovao je i suđenju. Shakijina majka bila je spojena videovezom jer nije htjela sjediti nasuprot ubojice svog oca.

- Moram biti ovdje jer želim vidjeti ubojicu svoje kćeri, pokušavam ga razumjeti. Ne poznajem tog čovjeka, ali želim čuti zašto je to učinio. Važno mi je to, a istovremeno i vrlo teško, rekao je Suleymane.

Optuženi nije imao komentara tijekom suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:27