‘TEHNIČKI KVAR‘

Nema koga nisu proglasili mrtvim: Francuski javni radio se ispričao zbog sramote s nekrolozima

Među poznatim osobama kojima su posvećeni nekrolozi našli su se i glumica Brigitte Bardot te kubanski čelnik Raul Castro
Kraljica Elizabeta II.
 Chris Jackson/POOL/AFP

Francuski radio RFI ispričao se u ponedjeljak zbog toga što je pogreškom objavio nekrologe brojnih poznatih osoba, među kojima nogometaša Pelea, kraljice Elizabete i glumice Brigitte Bardot, opravdavajući se "tehničkim kvarom".

"Zbog tehničkog kvara na našoj mrežnoj stranici objavljen je čitav niz napisa posvećenih umrlima. Radimo na tome kako bismo ispravili taj velik kvar. Ispričavamo se svima koji se mogu osjetiti pogođeni i vama koji nas pratite i dajete nam povjerenje", istaknuo je međunarodni javni radio na svom računu na Twitteru.

Taj "veliki kvar" potaknuo je brojne reakcije na društvenim mrežama, od zbrke i nerazumijevanja do ismijavanja.

Među poznatim osobama kojima su posvećeni ti nekrolozi jesu iranski vrhovni vođa Ali Hamnej, bivši američki predsjednik Jimmy Carter, kubanski čelnik Raul Castro, nogometna zvijezda Pele, ali i glumci i glumice poput Clinta Eastwooda, Sofije Loren, Brigitte Bardot i Jean-Paula Belmonda.

Tu je i bivši francuski ministar i bivši predsjednik nogometnog kluba Olympique de Marseille (OM) Bernard Tapie koji je već više puta proglašavan mrtvim.

Le Monde je prije nešto više od godinu dana objavio njegov nekrolog, a mreža L'Equipe je u kolovozu 2019. na traci s vijestima nakratko pustila obavijest o njegovoj smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:16