POPUNJAVANJE KABINETA

NEMA VIŠE ZLE KRVI? Trump se u ekskluzivnom odmaralištu susreo s bivšim suparnikom, mogućim kandidatom za šefa diplomacije

 REUTERS / REUTERS

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump i republikanski predsjednički kandidat 2012. Mitt Romney ostavili su po strani svoje suparništvo i sastali se u subotu kako bi razgovarali moguće i o tome hoće li Romney biti Trumpov državni tajnik.

- Gospodine novoizabrani predsjedniče, kako ste gospodine? - rekao je Romney pozdravljajući Trumpa i novoizabranog potpredsjednika Mikea Pencea po dolasku u Trumpovo golfsko odmaralište u Bedminsteru u saveznoj državi New Jersey.

Romney je prvi od cijelog niza ljudi s kojima će se Trump susresti u subotu i nedjelju dok nastoji popuniti svoj kabinet uoči ulaska u Bijelu kuću 20. siječnja. Kao vođa pokreta republikanskog establišmenta 'nikad Trump', Romney je uzalud nastojao spriječiti Trumpov pohod na republikansku predsjedničku kandidaturu. U ožujku je održao oštar govor rekavši kako bi Trump bio opasan kao predsjednik s politikama koje bi mogle baciti Sjedinjene Države u recesiju.

Isto tako je rekao 'plašim se da je glede vanjske politike vrlo, vrlo nepametan'.

Sa svoje strane Trump je Romney nazvao gubitnikom već dobivene stvari jer je izgubio izbore 2012. od predsjednika Baracka Obame.

Međutim, nakon što je Trump postao novoizabrani predsjednik, Romneyovo pojavljivanje u Trump National Bedminster na neubičajeno topao dan u studenom je bilo simbol teško postignutog stranačkog jedinstva. Nije jasno hoće li to voditi tome da se Romney pridruži Trumpovoj administraciji. Trump razmatra i bivšeg gradonačelnika New Yorka Rudyja Giulianija, bliskog suradnika, za državnog tajnika kao i bivšeg američkog veleposlanika pri Ujedinjenim narodima Johna Boltona i senatora Boba Corkera iz Tennesseeeja. Trumpovi tranzicijski dužnosnici rekli su kako bi njegov susret s Romneyom trebao biti opći razgovor o Trumpovoj administraciji. Romneyov čovjek od povjerenja rekao je o Romneyovim izgledima za državnog tajnika:

'Može li se to dogoditi? Pretpostavljam. Ali nije vjerojatno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:34