SVE ZBOG KORONE

'NEMAM INTERNETA, PA MORAM UČITI OVDJE...' Dječak svaki dan mora hodati kilometar i pol kako bi uhvatio signal, ali njegova 'učionica' je prekrasna

 
 Youtube

Giulio Giovanni ima 12 godina i živi u Italiji. Zbog pandemije koronavirusa već nekoliko tjedana ne ide u školu, nego s učiteljima komunicira preko tableta.

Ono što ovog 12-godišnjaka razlikuje od ostalih učenika je činjenica da nastavu prati na radnom stolu pokraj jednog drveta na nenaseljenom području, smještenom na idiličnim brežuljcima Toskane.

Iako bi najranije sudjelovao u nastavi iz svoga doma, poput svojih vršnjaka, primoran je na nastavu u prirodi udaljenu 1,5 kilometar od kuće jer tamo hvata najbliži signal interneta.

- Kada imam nastavu, donesem stol, stolicu i moju torbu s tabletom i sve knjige koje trebam, izjavio je Giulio za Reuters u srijedu, kada je vrijeme srećom bilo idealno, sunčano s laganim povjetarcem.

Na lokaciju smještenu nedaleko od malenog mjesta u Toskani Scansano, dovezla ga je majka jer im je telefonska linija u kvaru već mjesecima i nemaju internet.

- Da bi mogao sudjelovati u nastavi moramo doći ovdje kako bi imali internet, rekla je njegova majka objašnjavajući da koristi svoj mobitel kao mobilni hotspot.

Giulio pohađa prvi razred srednje škole.

- Više bih volio da idem u školu jer tamo su mi prijatelji. Ovdje ih mogu vidjeti, ali samo preko ekrana, rekao je.

Njegova majka je izjavila da će protiv teleoperatera podnijeti tužbu jer im toliko dugo treba da poprave liniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:58