PRIVREMENA OBUSTAVA

Neočekivani problemi: Nijemci suspendirali izdavanje dozvola Sjeverni tok 2!

Proces certificiranja ostat će suspendiran sve dok švicarska kompanija ne dovrši prijenos imovine na njemačku podružnicu

Sjeverni tok 2

 Stefan Sauer/AFP

Njemačka Savezna agencija za mrežne djelatnosti privremeno je suspendirala izdavanje dozvole za plinovod Sjeverni tok 2, koji je spojio njemačku baltičku obalu s Rusijom. Plinovod ne smije početi raditi bez certifikata te agencije, prenose njemački mediji.

Nakon detaljnog pregleda dokumentacije, Savezna agencija zaključila je da se certificiranje operatera može razmatrati samo ako je taj operater ustrojen prema njemačkom zakonu. Nord Stream 2 AG ima sjedište u Švicarskoj, a želi osnovati podružnicu u Njemačkoj samo za njemački dio plinovoda.

Proces certificiranja ostat će suspendiran sve dok švicarska kompanija ne dovrši prijenos imovine na njemačku podružnicu i dok Savezna agencija za mrežne djelatnosti ne bude u mogućnosti pregledati novopodnesene dokumente podružnice. Plinovod s dvije cijevi duge 1200 kilometara je dovršen, trebao bi prenositi ruski plin u Njemačku i druge zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:27