StoryEditor
IMA OZLIJEĐENIH

Neredi u Barceloni zbog suđenja separatistima, prosvjednici se sukobili s policijom

 REUTERS

Policijski odredi za suzbijanje nereda sukobili su se u četvrtak u Barceloni s pristašama neovisnosti Katalonije koji su izašli na ulice u znak prosvjeda protiv suđenja 12-orici separatističkih vođa, javlja Reuters i dodaje da su demonstranti palili gume i blokirali autoceste na sjeveroistoku zemlje.

U okršajima dviju strana ozlijeđeno je 28 ljudi, uključujući 12 policajaca, a četiri osobe su privedene, priopćila je policija.

U blizini željezničke postaje Plaza Catalonia prosvjednici su kamenjem zasuli policiju koja je uzvratila suzavcem. Jedna je skupina prosvjednika sjela na tračnice podzemne željeznice i tako zaustavila promet. Ranije su hrpom zapaljenih guma blokirali 11 autocesta, no policija ih je rastjerala i ceste su sad ponovno otvorene.

Povremene prosvjede diljem Katalonije zbog suđenja 12-orici katalonskih separatističkih vođa, uhićenih nakon što je katalonski regionalni parlament u listopadu 2017. proglasio neovisnost, organiziraju lokalne skupine okupljene u Odbore za obranu Republike (CDRs).

U prosvjedu u četvrtak sudjelovale su civilne udruge Omnium i Katalonska nacionalna skupština (ANC).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2020 18:54