ISTRČAO NA CESTU

NESRETNI SLUČAJ U AFRICI Vozilo u konvoju američke veleposlanice pri UN-u usmrtio sedmogodišnjaka u Kamerunu

A man on his bicycle rides past a convoy of Humvees during a joint patrol by Iraqi soldiers and U.S. soldiers with the 10th Mountain Division in Mahmudiya, south of Baghdad, April 27, 2007. REUTERS/Bob Strong (IRAQ) - RTR1P3RJ
 © Bob Strong / Reuters / REUTERS

Vozilo u konvoju američke veleposlanice pri UN-u udarilo je i ubilo sedmogodišnjeg dječaka u Kamerunu u ponedjeljak tijekom posjeta regiji jezera Čad u kojoj islamistička skupina Boko Haram provodi svoje napade.

Samantha Power, koja je na proputovanju po Kamerunu, Nigeriji i Čadu, izjavila je da je dječaka udarilo vozilo iz konvoja u kojemu su bili dužnosnici Sjedinjenih DržAva, Ujedinjenih naroda i Kameruna. Liječnici iz konvoja odmah su mu pružili pomoć, ali je uslijed zadobivenih ozljeda umro.

Power je s lokalnim guvernerom i drugim dužnosnicima posjetila dječakovu obitelj kako bi im izrazila sućut. Dječak je navodno istrčao na cestu.

Kamerun, Nigerija i Čad šalju svoje snage u borbu protiv Boko Harama. Power bi trebala posjetiti multinacionalne snage u kojima su vojnici iz te tri zemlje te iz Nigera i Benina.

SAD je poslao vojnike i bespilotne letjelice i ponudio je misiju za specijalne operacije u borbi protiv Boko Harama, skupine koja je obećala vjernost Islamskoj državi i za koju se vjeruje da je ubila 15.000 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:58