USKRSNULA ANGELICA

Nestala je prije dvije godine, a sada su je pronašli kako pluta u moru: ‘Ponovno sam se rodila!‘

Ispričala je kako ju je bivši muž brutalno tukao, čak i tijekom trudnoća. Zaključao ju je u kuću i branio joj kontakt s obitelji...
Nestala žena pronađena u moru
 Screenshot Youtube

Žena koja je nestala prije dvije godine pronađena je živa. Plutala je u moru na kolumbijskoj obali.

Izgubila je kontakt sa svojom obitelji prije dvije godine. Nisu imali pojma gdje je dok nije 26. rujna pronađena oko kilometar i pol od plaže u gradu Puerto Colombia, piše Daily mail.

Radi se o 46-godišnjoj Angelici Gaitan. Pronađena je u oslabjelom stanju, s hipotermijom, a pronašao ju je ribar Rolando Visbal.

Ona je lokalnim medijima ispričala da je skočila u more s namjerom da počini samoubojstvo. Na to se odlučila, kaže, nakon 20 godina obiteljskog nasilja. Zlostavljao ju je bivši muž, koji joj je zabranio kontakte s ostatkom njezine obitelji i prijateljima, zbog čega se ona htjela ubiti.

Kolumbijski portal La Libertad piše da je ribar najprije pomislio da se u moru nalazi veliki komad drva. Tek kad se približio, shvatio je da je to zapravo žena koja mu je mahala da joj pomogne.

Društvenim je mrežama počela kružiti snimka na kojoj se vidi kako ribar Visbal i njegov prijatelj Gustavo prilaze ženi u moru koja gotovo da i ne reagira.

Čuje se kako ribar viče obraćajući joj se na španjolskom, a zatim joj se obratio i na engleskom, za slučaj da ga ne razumije.

Ženu su zatim odvukli prema svojem brodu uz pomoć konopa vezanog za obruč za spašavanje.

Podigli su šokiranu ženu na brod.

Ribar je pokušao s njom razgovarati i ponudio joj vode, no vidno uzrujana žena počela je plakati.

U stanju šoka je dovedena u bolnicu nakon što je plutala u moru oko osam sati.

Tek je u bolnici progovorila, rekavši da se namjeravala ubiti, no tu je odluku požalila nakon što je već skočila u more. Rekla je da ju je Bog spasio od utapanja tijekom tih osam sati.

- Ponovno sam se rodila, hvala Bogu. Da imam još jednu priliku, sigurno ne bih tako odlučila. Sada sam vrlo zahvalna jer mi je Bog dao novu priliku za život, rekla je.

Ispričala je kako ju je bivši muž brutalno tukao, čak i tijekom trudnoća.

- Zlostavljanje je počelo u prvoj trudnoći. Tukao me, nasilno me zlostavljao. U drugoj trudnoći se to nastavilo, a nisam mogla pobjeći jer su djeca bila mala. Puno puta sam ga prijavljivala policiji, no oni bi ga odveli na 24 sata i ond aopet vratili kući. Zlostavljanje bi se tada nastavilo, ispričala je.

Suprug ju je zaključao u kuću, nije smjela ni na zahod pa je nuždu morala obavljati u vrtu. Ta je 20-godišnja veza s nasilnikom završila u rujnu 2018., kad ju je on pokušao ubiti.

Tada je ona pobjegla. Lutala je ulicama šest mjeseci, a zatim otišla u žensko sklonište. Unartoč bijegu, zlostavljanje se nastavilo jer su se prema njoj loše ponašali i u tom skloništu. Žene su joj gasile vodu dok se pokušavala tuširati, a umjesto soka su joj davale vodu pomiješanu s deterdžentom. Ona tvrdi da nikome nije naudila niti je nečim zaslužila takvo ponašanje.

Prije nego što se pokušala ubiti, mjere zaštite protiv njezinog bivšeg supruga su završile, a policija je nju iselila iz skloništa. Nakon što je izbačena, nije htjela nastaviti sa životom.

- Jedna žena mi je posudila novac za kartu. Sjela sam u autobus prema moru. Htjela sam sve skončati. Nisam imala nikakvu pomoć, čak ni od strane moje obitelji jer mi je muž branio bilo kakve kontakte s njima.

Okolnosti ovog pomalo bizarnog događaja nisu do kraja razjašnjene, s obzirom na to da su lokalni mediji kontaktirali Angelicinu kćer Alejandru Catiblanco, koja je rekla da u posljednje dvije godine nije znala gdje joj je majka, a navode o njezinim suicidnim mislila zbog zlostavljanja u braku ne nazvala lažnim vijestima.

Ona i njezina sestra sada skupljaju novac kako bi prevezle majku u Bogotu, gdje i one žive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:55