JOŠ UVIJEK NI TRAGA AVIONU

NESTALI BOEING 777 Jesu li zadnje riječi upućene kontroli leta bile tajni signal za opasnost?

 Screenshot:Youtube

Procurili su novi detalji istrage misteriozno nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa . Istražitelji sada razmatraju jesu li posljednje riječi koje je kopilot uputio kontroli leta bile tajni signal kojim je htio upozoriti na to da su u opasnosti.

Podsjetimo, kopilot Fariq Abdul Hamid (27) je prilikom posljednjeg javljanja kontroli leta poručio 'U redu, laku noć', nakon čega je prekinuta sva komunikacija. S obzirom da su to dosta neuobičajene riječi za odjavljivanje, dužnosnici se pitaju je li to zapravo bio tajni znak kako nešto nije u redu.

U međuvremenu, obitelji putnika nestalog zrakoplova toliko su očajne u svojim zahtjevima za dobivanje više informacija od malezijske vlade da su zaprijetile kako će u znak protesta štrajkati glađu.

VIDEO: Objavljena je snimka sigurnosnih kamera na kojoj se može vidjeti pilota i kopilota nestalog malezijskog zrakoplova neposredno prije ukrcavanja na let na kojem se avionu izgubio svaki trag

- Nemamo nikakvih informacija i svi su s razlogom zabrinuti. Obitelji putnika namjeravaju otići do malezijske ambasade kako bi se našli a veleposlanikom. On se već trebao pojaviti, ali nije. Svi su jako zabrinuti, tako da se može čuti kako pričaju o štrajku glađu - izjavio je Wen Wancheng čiji je sin jedan od 239 putnika nestalog zrakoplova.

Infografika: Gdje je sve mogao sletjeti nestali Boeing

Inače, 'lov' za nestalim zrakoplovom Malysia Airlinesa je postala najveća potraga u povijesti avijacije. Ukupno područje koje se do sada pretražilo iznosi 30 miliona četvornih milja ili desetina ukupne površine Zemlje. U potragu je ukupno uključeno 26 zemalja. U utorak ujutro je objavljeno kako je i Kina počela tražiti nestali zrakoplov na svom teritoriju koji pokriva sjeverni koridor po kojem je avion mogao letjeti nakon što je skrenut s rute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 01:43