HOROR U WALESU

Nestali nakon izlaska iz noćnog kluba, a onda je troje pronađeno mrtvo: ‘Mislili su da leži negdje mamurna...‘

Djelatnici Policijske uprava Okruga Gwent kažu i da su dvije osobe s teškim tjelesnim ozljedama prebačene u bolnicu

Eve Smith, Sophie Russon, Darcy Ross, Shane Loughlin, Rafel Jeanne

 Screenshot/Facebook

Velški policajci koji tragaju za petero osoba koje su nestale nakon noćnog izlaska kažu da su pronašli tri trupla, piše Sky News.

Djelatnici Policijske uprava Okruga Gwent kažu i da su dvije osobe s teškim tjelesnim ozljedama prebačene u bolnicu.

Vijest o pronađenim truplima došla je nakon što je policija od javnosti zatražila informacije o Sophie Russon (20), Eve Smith (21) i Darcy Ross (21).

Njih su tri posljednji puta viđene u subotu oko 2:00 sati u četvrti Llanedeyrn u Cardiffu. U glavni su grad Walesa stigli iz lučkog grada Porthcawla.

Tri žene, koje potječu iz grada Newporta na jugu Walesa, stigle su u Cardiff u Volkswagen Tiguanu, a društvo su im pravili 24-godišnji Rafel Jeanne i 32-godišnji Shane Loughlin.

Njih su dvojica građani Cardiffa te se trenutno vode kao nestali.

Daily Mail piše da su Russon, Smith i Ross u petak u večernjim satima viđene u noćnom klubu Maesglas u Newportu te da se smatra da su poslije otišle u odmorište Trecco Bay u Porthcawlu. Russon, Smith i Ross poznavale su Jeannea i Loughlina.

Policija još nije potvrdila identitete tri mrtve osobe koje je pronašla.

Policija je locirala Volkswagen Tiguan u kojim su se koristili Russon, Smith, Ross, Jeanne i Loughlin.

"Tiguan je pronađen u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, 6. ožujka, u četvrti St. Mellons u Cardiffu. Vjeruje se da je taj automobil sudjelovao u prometnoj nesreći", rekli su iz policije.

"Tri osobe koje su se vodile kao nestale pronađene su mrtve, a dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede i prevezene su u bolnicu", dodali su iz policije.

Anna Certowicz, 42-godišnja majka Sophie Russon, rekla je Daily Mailu da policija navodno nije radila ništa kako bi pronašla njezinu kćer te da je ona sama morala otići u Cardiff kako bi je potražila. "Mislim da su pretpostavili da Sophie negdje leži mamurna, međutim ona je savjesna djevojka koja radi u banci i koja tri godine nije uzela slobodan dan. Ona nije netko tko obilazi klubove po Cardiffu. Vjerojatnije je da će ona u petak navečer čuvati nečiju djecu kako bi ti mogli u noćni provod. Ona ne bi samo tako nestala. Policija mi je rekla da je prestanem zvati, međutim ja sam majka i brinem se. I njezina se 13-godišnja sestra brine", rekla je Certowicz.

Prema Certowicz, Russon, Smith i Ross poznaju se od djetinjstva. Znam njihove roditelje i ni oni ništa ne znaju o njihovom nestanku.

Certowicz se sa svojom kćerkom posljednji puta čula u petak popodne, kada joj je ova rekla da ide na par pića u lokalni kafić. "Tražit ću je cijelu noć. Znam da ne mogu spavati i da je moram pronaći", rekla je Certowicz.

Lauren Doyle, sestra 21-godišnje Eve Smith, rekla je da je njezin automobil još uvijek na parkiralištu kluba Maesglas. Doyle je dodala da se ključevi njezina automobila i njezina bankova kartica nalaze kod njezine majke te da Smith trenutno nema pristup vozilu i novcu.

Tori Preece, tetka Sophie Russon, rekla je da njezina nećakinja i njezine prijateljice nisu djevojke koje su sklone riskiranju te da su uvijek u kontaktu sa svojim obiteljima.

Rođak Shanea Loughlina rekao je da ovaj nestao te da ga traže i policija i njegova obitelj.

Daily Mail navodi i da su lokalni ribari obaviješteni da prijave svaku sumnjivu pojavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:41