MUČAN SLUČAJ

Nestali poznati TV voditelj i njegov partner, ekspresno priveden policajac i optužen zbog - ubojstva!

Beau Lamarre, policajac i bivši bloger koji je pratio živote i karijere slavnih osoba, predao se u petak policiji

Beau Lamairre, Jesse Baird i Luke Davies

 Facebook

Nakon nestanka bivšeg voditelja Studija 10 Jesseja Bairda i njegovog partnera Lukea Daviesa, inače Qantasovog stjuarda, za njihovo ubojstvo optužen je 28-godišnji policajac.

Policija je u petak izvijestila da su balističkim testiranjem u Bairdovom domu u četvrti Paddington, u Sydneyu, koji je do prije nekoliko mjeseci dijelio s bivšim partnerom, policajcem Beauom Lamarreom, pronađeni dokazi da je pucano iz policijskog vatrenog oružja. U kući je pronađena jedna čahura i velike količine krvi, piše Guardian.

Lamarre, policajac i bivši bloger koji je pratio živote i karijere slavnih osoba, predao se u policijskoj postaji Bondi u petak oko 10.30. Poslijepodne se pojavio pred sudom u Waverleyu, odjeven u crnu majicu i u pratnji dvojice policajaca.

Nije podnio zahtjev za jamčevinu, a predmet je odgođen za 23. travnja kako bi se policiji dalo vremena da pripremi dokaze.

Detektiv Daniel Doherty iz odjela za ubojstva Novog Južnog Walesa rekao je da je Lamarre dio specijaliziranog tima unutar policijskih snaga.

Bijeli kombi koji je tražila policija, lociran je u petak ujutro. Istražitelji vjeruju da je unajmljen oko 21:30 u ponedjeljak.

Doherty je rekao kako smatra da je kombi korišten ‘za prijevoz i uklanjanje tijela‘.

Dodao je i da im 28-godišnji optuženi policajac nije pomagao u istrazi te da tijela dvojice muškaraca nisu pronađena.​

‘Dokazi koje smo dosad koje smo prikupili sugeriraju da su Luke i Jesse ubijeni u kući u Paddingtonu i da je u nekom trenu bijeli kombi korišten za prijevoz njihovih tijela na drugo mjesto‘, rekao je Doherty.

‘Pokušavamo saznati gdje je ta lokacija i gdje se kombi kretao jer je ‘shrvanim obiteljima‘ ubijenih jako važno pronaći tijela.‘

image

Jesse Baird i Luke Davies

Facebook

Policija je ranije izvršila raciju u kući u Balmainu, u predgrađu Sydneya - za koju se pretpostavlja da je Lamarreova obiteljska kuća - nakon što je objavila da traga za drugom osobom potencijalno povezanom s nestankom Bairda (26), koji je radio i kao sudac australskog nogometa, i Daviesa (29) kojima se u ponedjeljak gubi svaki trag.

Da je nešto sumnjivo u vezi s njihovim nestankom, ustanovljeno je kad su u srijedu u kanti za smeće u Cronulli pronađene krvave stvari koje su pripadale obojici. Policija je potom pregledala Bairdovu krvlju umrljanu kuću u Paddingtonu.

Lamarre je vodio sada nepostojeću web stranicu za slavne osobe pod nazivom Australian Reporter koja je funkcionirala do 2016. godine.

U videozapisima objavljenim na internetu može se vidjeti kako intervjuira slavne osobe, uključujući Russella Crowea.

Fotografije na društvenim mrežama prikazuju Lamarrea s nizom poznatih osoba uključujući Selenu Gomez i Miley Cyrus.

Godine 2014., dok je bio tinejdžer, Lamarre je bio na koncertu Lady Gage u Sydneyju kada je navodno bacio poruku na pozornicu u kojoj je otkrio da je gay. Kasnije ga je pjevačica pozvala iza pozornice, izvijestio je Sydney Morning Herald 2014. godine.

Lamarre je također identificiran kao policajac koji je 2020. iz neposredne blizine udario muškarca tijekom uhićenja, incident koji je snimljen i kasnije postao viralan na internetu. Incident je istražen i Lamarre je oslobođen krivnje.

Policija je izvršila pretres i zaplijenila niz predmeta iz kuće u Balmainu oko 23.30 u četvrtak.

Bairdovi susjedi su u ponedjeljak iz njegove kuće čuli neku viku, ali to je prijavljeno tek kad je u srijedu popodne stigla policija.

Bairdov WhatsApp račun bio je aktivan do utorka navečer, zbog čega su ga detektivi pozvali da se javi ako bude u mogućnosti.

Policija je u četvrtak navečer rekla: ‘Detektivi će nastaviti istraživati sve prošle veze i druženja.‘

image

Jesse Baird i Luke Davies

Facebook

Detektivka Jodi Radmore rekla je novinarima da postoji mogućnost da je još netko umiješan u nestanak para.

Policija je pronašla krv kada je pretraživala Bairdovu kuću u Paddingtonu i otkrila da je namještaj bio pomaknut. Radmore je rekao da količina krvi sugerira da je netko pretrpio značajnu ozljedu.

Osim voditeljskog posla u jutarnjem programu Studio 10, Baird je radio i kao sudac australskog nogometa.

Fotografije s njegovih i Daviesovih računa na društvenim mrežama prikazuju ih zajedno na koncertu Pink u Sydneyu prošlog tjedna.

Ispod jedne fotografije para snimljena na svjetioniku u Palm Beachu ranije ovog mjeseca, stoji tekst: ‘Savršen početak dugog vikenda.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:26