DOPREMAO POMOĆ STRADALIMA

Nestao američki vojni helikopter u Nepalu

Helikopter je nestao blizu Charikota u utorak navečer, nakon dopreme prve pošiljke i dok je letio prema drugom mjestu isporuke
KABUL, AFGHANISTAN - OCTOBER 03: A Black Hawk on October 3, 2014 in Kabul, Afghanistan. David Cameron is the first world leader to meet Afghanistan's new President Ashraf Ghani and his defeated opponent in the presidential race Abdullah Abdullah since the new government was formed. Mr Cameron's visit was unannounced to Kabul and comes after a visit late last night to RAF Akrotiri in Cyprus from where RAF Tornados are launching air strikes against Islamic State militants in Iraq. (Photo by Dan Kitwood - Pool/Getty Images)
 Dan Kitwood / 2014 Getty Images

Vojni helikopter UH-1Y Huey američkih marinaca, koji je nakon potresa u Nepalu sudjelovao u humanitarnim operacijama, nestao je u utorak, priopćio je u utorak Pentagon.

Šestorica marinaca i dvojica nepalskih vojnika bila su u helikopteru, dodao je glasnogovornik Pentagona.

Kako navode američki vojnici, helikopter je nestao blizu Charikota u utorak navečer, nakon dopreme prve pošiljke i dok je letio prema drugom mjestu isporuke.

Po riječima pukovnika Stevena Warrena, glasnogovornika Pentagona, helikopteri koji su tada bili u zraku uhvatili su radijskom vezom razgovor u kojemu se spominjao problem goriva.

"Nadamo se da se nije srušio" i da je letjelica samo prisilno sletjela, kazao je.

Tijekom potrage koja je pokrenuta prije nego je pala noć, nisu primijećene signalne baklje, vatra, dim ni signali iz uređaja za slučaj nesreće na tom području, dodao je.

Kako navodi Pentagon, tristotinjak američkih vojnika je trenutačno u Nepalu, gdje sudjeluju u operacijama pomoći nakon razorna potresa snage 7,8 koji se dogodio 25. travnja i odnio više od 8000 života.

Zemlju je u utorak pogodio još jedan potres magnitude 7,3, praćen snažnim naknadnim podrhtavanjima tla, u kojemu je poginulo pedesetak ljudi u Nepalu i 17 u Indiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:38