MISTERIOZNI NESTANAK

NESTAO MILIJUNAŠ I VLASNIK POZNATOG BRANDA SPORTSKE OPREME Svojim je brodom otišao u ribolov, plovilo se kasnije nasukalo na plažu, a on je iščeznuo

 Pixabay / Youtube

Misteriozni nestanak multimilijunaša i vlasnika poznatog branda opreme za surfanje Quiksilver Pierrea Agnesa i dalje zbunjuje istražitelje čak i nakon pronalaska njegovog glisera koji se nasukao na francuskoj plaži.

Pierre Agnes (54) isplovio je u utorak ujutro iz surf resorta Hossegora na jugozapadu Francuske kako bi išao u ribolov. Ovaj otac troje djece bio je sam na svojem 11 metara dugom brodu ‘Mascaret III’ kad je obalnoj straži javio da odgađa povratak kući zbog guste magle.

Nakon bezuspješnih pokušaja prijatelja i obitelji da ga kontaktiraju, pokrenuta je potraga. Dva glisera i dva helikoptera krenula su tražiti nestalog Francuza.

Njegov brod je kasnije pronađen nasukan na plaži u blizini Hossegora, nešto sjevernije od Biarritza na obali Atlantskog oceana. To je područje poznato po idealnim uvjetima za surfere, no valovi ponekad mogu biti i prilično opasni.

- U tijeku je potraga u zraku i na moru. Vjetrovi u doba isplovljavala nisu bili prejaki, no visoki valovi su ponegdje smanjivali vidljivost, rekao je glasnogovornik policije iz koje je kasnije priopćeno da je potraga obustavljena.

Agnes, bivši profesionalni surfer, izvršni je direktor Boardridersa, tvrtke u 85-postotnom vlasništvu Oaktree Capitala, koja se sastoji od brandova Quiksilver, Roxy i DC Shoes.

Iako je uspješan poslovni čovjek i visokopozicioniran u velikim kompanijama, Agnes je uvijek izbjegavao publicitet i svaki slobodni trenutak provodio surfajući ili ploveći na jugu Francuske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:14