VIRALAN VIDEO

Nestvarne scene s ukrajinske prve linije: ‘Pa pogledajte s kakvim ‘oružjem‘ ih šalju da ginu! Evo, ovo je Rusija...‘

Snimka se pojavila u trenutku kad dužnosnici britanske vojske tvrde da ruska vojska pati od nestašice streljiva

Prizor s ukrajinske bojišnice 

 Screenshot: Twitter

Navodni citat Alberta Einsteina da će se Četvrti svjetski rat voditi kamenjem i štapovima ruski su vojnici ‘možda shvatili doslovno‘, jedan je od komentara na društvenim mrežama o tome koliko je oružje ruskih vojnika prikladno za borbu, piše Newsweek.

- Zamislite da vaša zemlja šalje vaše sugrađane da ginu boreći se drvenim štapovima. To je ono što Rusija jest. Probudite se, komentirao je jedan od korisnika Twittera snimku koju je snimio dron, a na kojoj se može vidjeti dvojicu ruskih vojnika kako leže na polju usred razmjene vatre dviju strana. Jedan od vojnika u ruci drži veliki štap i pokušava s njim otpuzati dalje.

Video snimka završava prizorom drugih vojnika koji po svemu sudeći prilaze mrtvim tijelima ove dvojice vojnika.

Snimka se pojavila u trenutku kad dužnosnici britanske vojske tvrde da ruska vojska pati od nestašice streljiva koja je toliko ozbiljna da je ‘na dijelovima fronta na snazi ​​ekstremno ograničenje korištenja streljiva‘.

- Pored Bahmuta, gdje ruska vojska trpi velike gubitke ukrajinski dron je snimio ruske vojnike koji su u borbu krenuli sa štapovima umjesto pušaka, tvitao je pripadnik specijalnih jedinica Starsky (Operator Starsky) uz snimke zaslona iz video snimke.

Tada je krenula živahna debata u kojoj su korisnici Twittera krenuli spekulirati o razlozima zbog kojih vojnik u ruci drži štap. Jedna osoba je ustvrdila da jedan od dvojice vojnika na snimci ima pušku, ali nije sigurno ima li i streljiva. Specijalac Starsky je to prokomentirao na ovaj način: - Uvjeren sam da nema, ali siguran sam da kod sebe ima kamenčiće.

Drugi su sugerirali da drveni štap koriste jer je jedan od vojnika ozlijeđen. - Dvojica agresora izgledaju kao da su se izgubili i jedan koristi dugački štap kao štaku, to je ono što ja mislim, napisao je jedan korisnik Twittera.

- Mislim da su bili napadnuti artiljerijskim granatiranjem i pretpostavljam da mu je puška bila raznesena ili uništena šrapnelom, napisala je jedna osoba. - On je također ranjen, a onda je uzeo štap u ruku kao neku vrstu štake. To bi imalo smisla s obzirom na kontekst te situacije.

Specijalac Starsky je odgovorio: - To se može dogoditi, ali u vojsci se puška nikad ne gubi, to je gore nego da ste mrtvi, a pogotovo u ruskoj vojsci.

Iz britanskog ministarstva obrane su komentirali da je nedostatak streljiva jedan od glavnih razloga zašto nijedna ruska formacija nije u mogućnosti da ostvari ‘značajan napredak u ofenzivnom djelovanju‘.

- Rusija je gotovo sigurno već pribjegla korištenju starog streljiva koje je ranije bilo označeno kao ‘neiskoristivo‘, kazali su.

U međuvremenu ukrajinsko ministarstvo obrane je u svom izvješću u utorak objavilo da je 740 ruskih vojnika ubijeno u protekla 24 sata, što je povećalo ukupne gubitke moskovskih snaga na 160,540, što je puno veći broj od procjena sa Zapada, piše Newsweek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:54