JOKER IZ TOKIJA

Nestvarne snimke: Ozlijedio 10 putnika, polijevao kiselinom, podmetnuo požar i nakon svega - zapalio cigaretu

Napadač, identificiran kao muškarac u 20-ima, uhićen je na licu mjesta i pod istragom za pokušaj ubojstva, javlja japanska policija.
Joker u Tokiju
 Screenshot Twitter

Muškarac obučen u Jokera uhićen je nakon što je izbo 10 ljudi u prigradskom vlaku u Tokiju. Svjedoci su opisali kako je napadač također polio vagon zapaljivom tekućinom prije nego što ga je zapalio, što je izazvalo paniku među putnicima.

Također je zabilježeno da je tijekom napada, koji se dogodio na Keio express liniji za Shinjuku, najprometnijoj željezničkoj stanici na svijetu, bačena klorovodična kiselina.

Vatrogasna služba Tokija priopćila je da je 17 putnika ozlijeđeno, njih troje teško.

image
Joker u Tokiju
Screenshot Twitter

Nisu svi izbodeni, a većina ozljeda nije bila teška, dodali su dužnosnici, no jedan muškarac za kojeg se vjeruje da je u 60-ima nalazi se u kritičnom stanju.

Napadač, identificiran samo kao muškarac u 20-ima, uhićen je na licu mjesta i pod istragom je za pokušaj ubojstva, priopćila je japanska policija.

Njegov motiv zasad nije poznat.

Televizija Nippon izvijestila je da je osumnjičenik policiji rekao da je bio inspiriran jednim ranijim slučajem napada nožem u vlaku.

Ovo je već drugi napad nožem u tokijskoj željeznici u protekla dva mjeseca. U kolovozu, samo dan uoči ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara, 36-godišnjak je izbo deset putnika u jednom vlaku. Policiji je kasnije rekao da je htio napasti žene koju su mu izgledale sretno.

Policija je izvijestila da su svjedoci rekli da je napadač nosio svijetlu odjeću - zelenu košulju, plavo odijelo i ljubičasti kaput koji je podsjećao na Jokera iz stripa o Batmanu.

Televizijske snimke prikazuju brojne vatrogasce, policijske službenike i bolničare kako spašavaju putnike, od kojih su mnogi pobjegli kroz prozore vlaka.

Shunsuke Kimura, koji je snimio jedan video, rekao je za japansku policiju da je vidio putnike kako očajnički trče i dok je pokušavao shvatiti što se dogodilo, čuo je eksplozivnu buku i vidio dim kako se širi.

Također je skočio s prozora, ali je pao na platformu i ozlijedio rame.

'Vrata vlaka bila su zatvorena i nismo imali pojma što se događa, te smo skočili s prozora', rekao je Kimura. 'Bilo je užasno.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 06:38