PROSVJEDI U BEOGRADU

Nestvarni istup Jelene Karleuše dok brani Vučića: ‘Rođaci, tko vam daje pare da vi lijepo živite?!‘

- Bilo kakve političke poruke na ovakvim skupovima su maslo profitera i bagre, kaže Karleuša

Jelena Karleuša

 Pink TV Screenshot

Srpska pjevačica Jelena Karleuša gostovala je sinoć na Pink TV u emisiji ‘Hit Tvit‘. Bilo je to prvo njezino gostovanje na toj televiziji nakon pet godina, koliko je trajala zabrana njezinog gostovanja na Pinku.

U emisiji je branila predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Osvrnula se na nedavno održani prosvjed u Beogradu ‘Srbija protiv nasilja‘. Spomenula je ovacije koje je na prosvjedu dobio novinar Zoran Kesić.

- Ovacije bih doživjela i ja. Ovdje sam kao majka dvije djevojčice, potpuno apolitična. Narod ne smije nitko da dijeli. Dolazimo do paradoksa da umjesto da se u boli ujedinjujemo, dolazi do bizarne podjele. Ja sam Beograđanka, Beograd je uvijek bio grad gdje ljudi izlaze na ulice, ali ovdje moramo zajedno. Skupljati bodove na tragediji je kao ratno profiterstvo… Pošto su djeca u pitanju, još je gore. Kako opozicija smije prisvajati bilo koga tko je izašao prosvjedovati? Kako N1 smije slati poruku svijetu da se tako lako zavadimo u momentu takve muke?, rekla je Karleuša, prenosi Nova.rs.

Dodala je da su Srbi ‘narod paradoksa‘ i istaknula da su građani izabrali Vučića, a sada protiv njega prosvjeduju, dok je opoziciju nazvala ‘bagrom‘.

- Glasamo za Vučića, pa izađemo na prosvjed protiv njega. Protiv Zadruge smo, a ovo je najgledanija televizija. Bilo kakve političke poruke na ovakvim skupovima su maslo profitera i bagre. Cilj su nam uvijek pogrešni ljudi. Kriviti vlast i predsjednika za djelo dvojice psihopata je u najmanju ruku degutantno. Vučić je izabran na izborima. Građani su glasali za njega. Što oni sada hoće? Da opozicija ima bilo kakav utjecaj, imali bi veći broj glasova na izborima. Narod nije ni glup, ni lud. Pokazali su na izborima za koga su. Oni koji zloupotrebljavaju ljudsku nesreću su bagra. I za to će biti kažnjeni na izborima. Ne trebamo se dijeliti, bagru treba nazvati bagrom. Oni su pokazali svoju snagu na izborima. Oni takve greške u koracima prave, da čak idu na ruku Vučiću. Nemaju karizmatičnog lidera. Ustvari, nemaju lidera uopće, zaključila je Karleuša. prenosi Nova.rs.

Osvrnula se i na to da mnogi glumci na društvenim mrežama objavljuju da su za prosvjede i protiv Vučića.

- Pratim veliki broj glumaca koji su davali jasne signale da su protiv Vučića. Meni bi to bilo sasvim ok, svatko ima pravo biti protiv njega, i ja sam bila. Sada nisam za ovo, konkretno sam vrlo za njega. Malo razmišljam pa kažem: pa državna firma Telekom financira sve serije i filmove u ovoj zemlji. A glumci, koje država direktno financira, objavljuju na svojim društvenim mrežama, uzbunjujući narod da ova država nije dobra. Rođaci, tko vam daje pare da vi lijepo živite, i s kojim pravom vi koji lijepo živite... Nikada više glumci nisu bili bijesniji. Tko je tu lud? Nemojte onda glumiti, ne uzimajte pare od države, idite i prosvjedujte protiv Vučića. Moramo biti fair play i reći iskreno kako jest. Ovo je kao neka sprdnja. Ne znam o čemu se radi, nas kao da netko zeza, dodala je Karleuša.

Đorđe Stanković, opozicijski narodni poslanik Narodne stranke iz Niša, otkrio je zbog čega je promijenila mišljenje.

"Jedna Jelena Karleuša dobit će milijun i pol eura od Telekoma. Dobit će 350 tisuća eura za svoj album, 150 tisuća za druge troškove i milijun eura za emisiju koju će imati na Televiziji Prva. To će biti neki pandan neke bivše emisije koju je držao Ivan Ivanović na toj televiziji, neke emisije zabavnog karaktera koju u ovom momentu političkog, zabavnog karaktera ima Zoran Kesić", kazao je reagiraujući na novi Zakon o elektronskim komunikacijama.

Dodao je da je Telekom Srbija kasica prasica države i da se po potrebi daje raznim kumovima, braći i ostalima, ali se sada daje i onima koji treba da kažu neku dobru riječi kada bude zatrebalo na nekoj televiziji.

Zoran Birtašević, menadžer Jelena Karleuše, za portal Nova.rs negirao je navode Đorđa Stankovića.

"U pitanju je neistina i ne znam iz kojeg razloga izmišljotina bez ikakvog dokaza. Niti je to ikakav točan podatak niti postoji ikakav projekt za koji se dogovaraju takve cifre, pogotovo ne u Srbiji. Ne znam zašto je to taj čovjek izgovorio i što je njegov krajnji cilj, ali očigledno nije dobra namjera", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 13:56