IZRAELSKI PREMIJER

Netanyahu: ‘Ovo je tek početak. Ono što će Hamas doživjeti bit će grozno, promijenit ćemo Bliski istok!‘

Otkad je Hamas u subotu prodro u Izrael, u toj je zemlji ubijeno više od 700 osoba. Nakon što je Izrael odgovorio na taj napad, u Gazi je poginulo najmanje 560 osoba

Srušena zgrada u Gazi

 Mahmud Hams/Afp

Ured izraelskog premijera Benjamina Netanyahua objavio je ranije u ponedjeljak da se ovaj sastao s čelnicima lokalnih i regionalnih vijeća u Južnom okrugu te tijekom tog sastanka rekao da će Izrael "promijeniti Bliski istok".

- Usred kampanje smo. Znam da ste pretrpjeli tešku i groznu kušnju. Ono što će Hamas doživjeti bit će teško i grozno - rekao je Netanyahu.

- Kampanja traje, a tek smo krenuli. Vaše je vodstvo tijekom ovih napornih dana bilo čvrsto. Država će vam pomoći. Tražim od vas da budete ustrajni jer ćemo promijeniti Bliski istok. Podržavam vas i stanovnike (Južnog okruga). S vama smo i silovito ćemo ih poraziti - rekao je Netanyahu.

Otkad je Hamas, palestinska vojno-politička organizacija osnovana 1987. na početku palestinske pobune protiv izraelske vlasti u Gazi i na Zapadnoj obali, u subotu prodro u Izrael, u toj je zemlji ubijeno više od 700 osoba.

Nakon što je Izrael odgovorio na taj napad, u Gazi je poginulo najmanje 560 osoba.

Sukobe u Izraelu i Pojasu Gaze pratimo uživo iz minute u minutu o čemu opširnije možete pročitati OVDJE

image

Benjamin Netanyahu

Abir Sultan/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 09:46