TUŽNA POVORKA

Neugodna scena na ispraćaju kraljice Elizabete, princ se crvenio: ‘Bolesni starče!‘

Vojvoda od Yorka (62), hodao je iza mrtvačkih kola, kad je muškarac počeo vikati i sipati uvrede na njegov račun

Incident u Škotskoj

 Bbc Screenshot/

Princ Andrew se danas našao u prilično neugodnoj situaciji dok je hodao za lijesom svoje majke, kraljice Elizabete, u Edinburghu. Naime, među mnoštvom okupljenih građana, našao se i jedan prosvjednik koji je na princa vikao i rekao mu: ‘Andrew, ti si bolesni starac!‘

Vojvoda od Yorka (62), hodao je iza mrtvačkih kola, kad je muškarac počeo vikati i sipati uvrede na njegov račun. Muškarca su nedugo nakon toga savladali policajci i bacili ga na pod.

Uslijedila je kratka tučnjava nakon čega je muškarac priveden. Tijekom privođenja čitavo je vrijeme vikao: ‘Odvratno‘ i ‘Nisam učinio ništa loše‘, a ljudi u pozadini su vikali: ‘Bože čuvaj kralja‘.

Događaj je ostao zabilježen na snimci koja se sada bjesomučno dijeli na društvenim mrežama.

Škotska policija je kasnije priopćila da je 22-godišnji muškarac uhićen zbog ‘narušavanja mira na Royal Mileu‘.

Andrew, veteran Falklandskog rata koji je protjeran iz javnog života zbog sudjelovanja u skandalu s Jeffreyjem Epsteinom, nije smio nositi vojnu odoru u današnjoj prigodi i umjesto toga je nosio svečano odijelo.

Princ će se morati pojaviti u civilu i na svim drugim javnim događanjima ispraćanja kraljice Elizabete, iako će navodno biti napravljena iznimka, kao poseban znak poštovanja prema kraljici, na završnom bdijenju u Westminster Hallu.

Vojnu odoru neće smjeti nositi niti princ Harry, no zbog njega, navodno, neće biti učinjene nikakve iznimke i on će čitavo vrijeme nositi civilno odijelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 16:11