PILOT MORAO ODUSTATI

Neuspjelo slijetanje na Heathrowu: Divlji vjetar ‘bacao‘ avion kao od šale, Airbus repom ‘ogrebao‘ pistu

Glasnogovornik British Airwaysa rekao je da su njezini pilot obučeni da se nose s cijelim nizom problema, pa tako i s jakim nevremenom

Prizor iz videa koji je objavljen na Twitter profilu BIG JET TV

 BIG JET TV (@BigJetTVLIVE)/Twitter

Pilot aviona Airbus A321NEO zrakoplovne tvrtke British Airways u ponedjeljak je zbog snažnog vjetra koji uzrokovala oluja Corrie odustao od slijetanja na zračnu luku Heathrow kod Londona te prilikom ponovnog uzlijetanja repom aviona dotaknuo pistu, piše The Guardian.

Neuspjeli pokušaj slijetanja i ponovni uzlet aviona zabilježili su promatrači zrakoplova, a video "hrvanja" pilota s vjetrom objavljen je na Twitter profilu Big Jet TV.

Na snimci se tako može vidjeti da pilot nikako ne uspijeva uspostaviti kontakt s tlom te da se avion u jednom trenutku opasno nagnuo na svoju lijevu stranu. Netom prije no što se ponovno vinuo u visine, avion je repom nakratko "ogrebao" pistu.

The Guardian navodi da pojedinci koji prate avijaciju oblak koji je nastao nakon dodira s pistom zovu "avionskom prašinom".

Pilot je nakon neuspješnog slijetanja napravio krug te potom iz drugog pokušaja prizemljio avion.

Glasnogovornik tvrtke British Airways rekao je da su njezini pilot obučeni da se nose s cijelim nizom problema, pa tako i s jakim nevremenom.

- Naše je osoblje avion prizemljilo na siguran način, a putnici i osoblje na normalan su način izašli iz njega - rekli su iz British Airwaysa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. studeni 2022 22:35