TRAGEDIJA

NEUTJEŠNA OBITELJ NESRETNO STRADALE NORE TRAŽI ODGOVORE Poznati detektiv žestoko opleo po policiji: 'Napravili ste pet ključnih propusta u potrazi!'

 
Nora Quoirin
 Obiteljska fotografija/The Lucie Blackman Trust

Stanovnici malezijskog sela u blizini lokacije gdje je 4. kolovoza nestala i 13. kolovoza pronađena 15-godišnja Britanka Nora Quoirin tvrde da su istog dana kada je spomenuta nestala vidjeli kako se "bjelkinja" kupa u rijeci, piše The Sun.

Ta je informacija policiji navodno dojavljena dva dana poslije, međutim djelatnici policije nisu bili sigurni može li se svjedocima vjerovati.

Ova vijesti dolazi nakon što je Julian Peribañez, istražitelj nestanka Madeleine McCann, engleske djevojčice koja je iz apartmana u portugalskom mjestu Praia da Luz nestala 3. svibnja 2007. godine te koja još uvijek nije pronađena, rekao je da je malezijska policija napravila pet ključnih propusta u potrazi za Quoirin.

Peribañez je tako naveo da je malezijska policija reagirala presporo, da su se koristili beskorisnim taktikama, kao što je bila puštanje snimke Norine majke preko razglasa, te da su se oslonili na pomoć lokalnih šamana. Istražitelj je također naveo da sumnja u temeljitost istrage te proces prikupljanja dokaza i izjava svjedoka, a pita se je li potragu omela briga lokalaca za industriju turizma.

Stručnjak za sigurnost djece Jim Gamble, inače savjetnik obitelji Quoirin, rekao je za Sky News da u slučaju nestanka i pogibije Nore Quoirin još uvijek ima otvorenih pitanja te da malezijski dužnosnici ne bi smjeli zatvoriti istragu te da bi trebali držati otvoreni um, unatoč tome što su više puta ustvrdili da u Nora nije umrla pod sumnjivim okolnostima.

Norina obitelj, poglavito njezini roditelji Sebastien (47) i Meabh (45), više su puta rekli da sumnjaju da je Nora sama išetala van iz sobe. Rekli su da ne mogu početi žalovati za njom dokle god ne dobiju precizne odgovore na sva pitanja. Podsjećamo, Nora je rođena s holoprozencefalijom. Norini su roditelji prošlog tjedna rekli da ona može čitati poput malog djeteta, ali da ne može napisati više od nekoliko riječi te da ne može računati, što znači da ne može baratati s novcem. Uz to, Nora ne može samostalno telefonirati.

Norin djed Sylvain Quoirin (67) ustvrdio je da je netko "petljao" s tijelom njegove unuke te da vjeruje da je njezino tijelo bačeno u divljinu. Pozvao je da se Norini nestanak i smrt ponovno istraže. "Možete li zamisliti kako ona gola i bosa po kamenju usred noći hoda 2,5 kilometra? Za mene je to apsurdno. Mislite li da bi ona samo tako išla šetati po noći? Za mene je ovo kazneni slučaj. Nije ona mogla odlutati", rekao je Sylvain i dodao da "mračne dijelove" slučaja treba rasvijetliti kako bi obitelj mogla na miru oplakati pokojnu Noru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:42