NAŠ ČOVJEK U KOMISIJI

NEVEN MIMICA NA PUTU OKO SVIJETA 'Njegova prethodnica bila je na 250 putovanja, a on puca na taj rekord'

 AFP

Novopokrenuto europsko izdanje vrlo utjecajnog američkog web portala Politico u četvrtak je na svom glavnom blogu 'Brussels Playbook', u kojemu novinar Ryan Heath svakodnevno objavljuje najzanimljivije crtice iz Europske unije, objavilo i jednu pikanteriju o hrvatskom članu Europske komisije Nevenu Mimici.

Bivši potpredsjednik hrvatske Vlade, koji u Bruxellesu u Junckerovoj Komisiji obavlja funkciju povjerenika za međunarodnu suradnju i razvoj, navodno je na najboljem putu da obori rekord koji je u zadnjoj Barrosovoj Komisiji postavila povjerenica za međunarodnu suradnju, humanitarnu pomoć i odgovor na krizne situacije Kristalina Georgijeva, inače bugarska državljanka.

'Bivša američka državna tajnica Hillary Clinton slavna je po skupljanju avionskih milja, a u prethodnoj Europskoj komisiji Kristalina Georgijeva otišla je na rekordnih 250 inozemnih službenih putovanja', napisao je Heath i dodao da Mimica puca na njezin rekord.

'U sljedećih bi nekoliko tjedana trebao posjetiti Fidži, Vanuatu, Novi Zeland, Nepal, Italiju (World Expo) i Etiopiju. Bit će to jako puno hotelskih mini-šampona', dodao je Politicov bloger.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:33