‘KAKAV FOLIRANT‘

Neviđena blamaža Teda Cruza: zbog oštrih mjera žestoko izvrijeđao krivu državu, čak je i kontinent promašio

Država Washington: Plesanje nije dopušteno!!! Svaki razuman i slobodan građanin neka odj***!, napisao je.

Ted Cruz

 Anna Moneymaker/AFP

Američki republikanski senator Ted Cruz postao je predmet ismijavanja kada je u jednom tweetu zamijenio američku saveznu državu Washington sa Zapadnom Australijom dok je kritizirao covid restrikcije.

Podijelio je tweet objavu vlade Zapadne Australije (WA) u kojoj stoji odgovor na upit jedne žene smije da ne smije plesati u svom domu na proslavi Nove godine.

Cruz, koji je vodio kampanju protiv covid mjera, shvatio je to kao napad na državu Washington, kojoj su na čelu demokrati, a koriste istu kraticu WA, rekavši da su na čelu te države 'autoritarni ubojice veselja pijani moći'. Unatoč činjenici da se u originalnoj objavi nije spominjao Washington.

- Demokrati su autoritarni ubojice veselja pijani moći. Država Washington: Plesanje nije dopušteno!!! Svaki razuman i slobodan građanin neka odj***!, napisao je.

Cruz je izbrisao objavu na Twitteru, ali ne prije nego što su njegove riječi iskopirali politički suparnici koji su jedva dočekali njegovu pogrešku da mu se mogu narugati.

Potpukovnik američkih zračnih snaga Adam Kinzinger također je podijelio Cruzovu objavu i napisao da bi senator morao malo istražiti prije nego što objavi dezinformacije.

Američki demokratski zastupnik u Kongresu Eric Swalwell nije odolio komentirati pogrešku.

- Hej Ted, WA je Zapadna Australija, ali zanimljiv tweet.

Nakon što je Cruz obrisao objavu, Swalwell je nastavio.

- Jackpot. Ted Cruz je izbrisao svoj lažni bijesni tweet. Molim vas nastavite pratiti ovog foliranta.

Podsjetimo, Zapadna Australija nametnula je stroge kontrole na granici od početka pandemije i još uvijek je zatvorena za Australce u drugim saveznim državama.

Tweet koji je Ted Cruz podijelio zapravo je odgovor na upit jedne žene vladi Zapadne Australije smije li doma održati proslavu za Novu godinu.

Odgovor je glasio: Doma ne morate nositi zaštitne maske, ali plesanje je strogo zabranjeno.

Ambiciozni Cruz prije pet godina pokušao je osvojiti republikansku nominaciju za predsjedničke izbore. U Washingtonu je stekao brojne neprijatelje, ali u Teksasu ima veliku biračku bazu koja mu je omogućila drugi uzastopni mandat u Senatu. Gorljivi je pristaša ultrakonzervativnog pokreta Tea party i protivnik Obamacarea, zdravstvene reforme Baracka Obame.

Početkom godine izazvao je sablazan u javnosti kada je hladni Teksas zamijenio toplim i sunčanim Cancúnom dok su se milijuni u Teksasu borili s niskim temperaturama i prekidima u opskrbi struje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:19