DRAMA NA KANARIMA

Neviđena pljačka u velikoj zračnoj luci: Zaposlenici krali iz prtljage putnika, šteta je 2 milijuna eura

Zaplijenjeno je 13 tisuća eura u gotovini, 29 luksuznih satova, 120 komada nakita, 22 mobilna telefona i drugi elektronički uređaji

Istraga o krađi predmeta iz putničke prtljage

 Guardia Civil

Četrnaest radnika u jednoj od glavnih španjolskih zračnih luka uhićeno je zbog sumnje u krađu stvari iz putničkih prtljaga, prenosi Sky News.

Policija je zaplijenila predmete za koje se vjeruje da su bili ukradeni od strane zaposlenika u Sur-Reina Sofía de Tenerife aerodromu, na španjolskim Kanarskim otocima.

image

Predmeti pronađeni tijekom istrage

Guardia Civil

Vrijednost svih predmeta procijenjena je na gotovo 2 milijuna eura, a zaplijenjeno je 13 tisuća eura u gotovini, 29 luksuznih satova, 120 komada nakita, 22 mobilna telefona i drugi elektronički uređaji.

Policija vjeruje da je imovina putnika ukradena dok je prtljaga bila smještena u prtljažni prostor zrakoplova. Istraga je započela nakon porasta pritužbi putnika o nestalim predmetima iz njihovih kofera.

image

Predmeti pronađeni tijekom istrage

Guardia Civil

Prema priopćenju policije, mnogi ukradeni predmeti prodani su na internetu ili u lokalnim trgovinama.

Trenutno je još 20 zaposlenika zračne luke pod istragom, dok ovaj aerodrom posjećuje oko 11 milijuna putnika godišnje, od kojih su većina europski turisti na putu prema obalama sjeverozapadne Afrike.

image

Istraga o krađi predmeta iz putničke prtljage

Guardia Civil
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:06