STRAVA U HRVATSKOM SUSJEDSTVU

NEVIĐENO ZVJERSTVO U GIMNAZIJI Profesor čekićem napao ravnateljicu i pedagoginju te ih teško ozlijedio

 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Ravnateljica i pedagoginja gimnazije u Tuzli u teškom su stanju nakon što ih je fizički napao i teškim čekićem za razbijanje betona izudarao njihov kolega, profesor engleskog jezika u toj školi, potvrdili su u četvrtak iz tuzlanskog Kliničkog centra.

Alma Mujkanović, ravnateljica Gimazije Ismeta Mujezinovića, te pedagoginja Nura Čosićkić podvrgnute su operativnom zahvatu na Neurokirurškoj klinici zbog ozljeda glave koje im je u srijedu nanio Fuad Isabegović, profesor u istoj školi.

Iz bolnice su izvijestili kako je stanje ozlijeđenih žena ipak stabilno te kako su izvan životne opasnosti. To je za portal Faktor potvrdila glasnogovornica Kliničkog centra Ersija Aščerić-Mujedinović.

Policijskim je očevidom utvrđeno kako ih je fizički napao i teško ozlijedio Isabegović, koji je kolegice pritom udarao teškim čekićem - macolom.

Povod za ovaj brutalni obračun bio je stegovni postupak koji je pokrenut protiv Isabegovića zbog nesavjesnoga rada, zbog čega mu je prijetila suspenzija s radnog mjesta.

Na ravnateljicu je nasrnuo u njezinu uredu, a nakon toga je osvetnički pohod nastavio na hodniku, gdje je naišao na pedagoginju.

Navodno se pokušao osvetiti još dvjema članicama stegovnog povjerenstva, no nije ih uspio pronaći pa su one izbjegle sudbinu svojih kolegica.

Nasilni profesor priveden je u policiju i tamo ispitan, a tijekom dana trebao bi biti predan tužiteljstvu. Prijeti mu optužnica zbog kaznenoga djela pokušaja ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2022 06:52