PESKOV PORUČIO

Nevjerojatne rečenice iz Kremlja: ‘Nikakav raketni napad nije izvršen na Kijev, to su strani i ukrajinski projektili‘

‘Nikakav raketni napad nije izvršen na Kijev. Šteta u gradu je posljedica pada stranih i ukrajinskih projektila protuzračne obrane‘

Dmitrij Peskov

 Sergey Guneev/Sputnik Via Afp

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u četvrtak je rekao da ukrajinsko vodstvo može "okončati patnje" u Ukrajini ako prihvati ruske zahtjeve za rješavanje sukoba.

Peskov je na pitanje novinara je li Rusija zabrinuta zbog posljedica napada na civilno stanovništvo ili energetsku infrastrukturu, odgovorio da Rusija cilja jedino mete od vojnog značaja, a ne "društvenog".

Ruska vojska je u četvrtak negirala da je dan ranije napala Kijev, ustvrdivši da su štetu glavnom ukrajinskom gradu nanijeli "ukrajinski i strani" protuzračni projektili.

"Nikakav raketni napad nije izvršen na Kijev. Sva šteta nanesena gradu je posljedica pada stranih i ukrajinskih projektila protuzračne obrane koji su instalirani u stambenim četvrtima Kijeva", rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konačenkov.

Rusija je raketnom baražnom vatrom udarila po gradovima diljem Ukrajine u srijedu ubivši desetero ljudi, prisilivši vlasti da zatvore nuklearne elektrane i prekinuvši opskrbu strujom i vodom u brojnim mjestima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:09