KOBNI POZIVNI +44

Nevjerojatni detalji napada na vojnu bazu kraj Lavova: Slučajni krivci su britanski dobrovoljci?

Do napada je navodno došlo nakon što je na tom području identificirano 12 do 14 britanskih brojeva mobitela

Napad na vojnu bazu, arhivska fotografija

 Screenshot

Britanski dobrovoljci koji su stigli u rat u Ukrajini potencijalno su skrivili ruski udar na vojnu bazu Javoriv na zapadu zemlje, u kojoj je poginulo najmanje 35 ljudi. Britanski Telegraph objavio je kako se vjeruje da je do napada došlo nakon što je na tom području identificirano 12 do 14 britanskih brojeva mobitela. U napadu su, strahuje se, poginula i trojica bivših britanskih specijalca.

Prema podacima kojima barata Telegraph, cilj 30 ruskih raketa ispaljenih na bazu bio je Međunarodni centar za čuvanje mira i sigurnosti. U njemu su se, u bazi nedaleko od granice s Poljskom, obučavali strani dobrovoljci.

Međutim, desetak brojeva koji počinju s +44 (što je pozivni za Britaniju) bilo je, doznaje britanski list, vidljivo obavještajnoj opremi neprijatelja u satima prije udara.

Sigurnosni izvori rekli su da se vjeruje da su ljudi plaćeničke kompanije Wagner, povezane s Kremljem, operirali u blizini u tom trenutku.

Brojevi povezani s britanskim specijalcima skenirani su, kako se čini, i otkriveni na tom području, a o tome su odmah obaviješteni ruski špijunski krugovi. Vjeruje se da Rusija iz ranijih obavještajnih akcija u blizini vojnih baza u Britaniji ima prikupljenu veliku kolekciju brojeva koje koriste osobe povezane s britanskim specijalnim snagama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:45