NARKO MAMA

Nevjerojatni detalji o Srpkinji na čelu bande: S bebom u naručju išla na sastanke s dilerima!

Izdavala je naredbe s djetetom u naručju, odlazila je s bebom u kontrolu plantaža i na sastanke s drugim dilerima
Snimke španjolske policije

Zločinačka organizacija na čelu sa srpskom državljankom (37), čija je glavna djelatnost bila uzgoj i proizvodnja marihuane za međunarodnu distribuciju, najmoćnija je narkobanda koja je otkrivena u Kataloniji ove godine, prenosi Blic. Uhićenjem Srpkinje i još 31 osobe razbijen je međunarodni lanac krijumčarenja marihuane, a isplivali su i detalji rada te organizacije.

Narkobanda je djelovala na području Barcelone i Tarragone, a uzgajali su marihuanu na 12 plantaža čiji je pretres obavila policija. Riječ je o vrlo složenim sustavima brzog uzgoja stabljika kanabisa na skrovitim lokacijama koje su iznajmili srpska državljanka i njezin partner. U međunarodnu mrežu bili su umiješani državljani Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Španjolske i Velike Britanije.

„Riječ je uglavnom o Srbima kod kojih smo pronašli lažne hrvatske i slovenske dokumente“, rekao je glasnogovornik španjolske policije u telefonskom razgovoru iz Barcelone. „Surađivali smo sa srpskom policijom, koja nam je dostavila njihove podatke, a u kontaktu smo i s policijama drugih zemalja“, dodao je.

Kao najzanimljiviji detalj navodi se da je mozak operacije bila žena koja je kriminalnu djelatnost obavljala s bebom u naručju.

Prema izvorima španjolskoga lista La Vanguardia, istražitelji su ostali zapanjeni kada su vidjeli novorođenče u kući u kojoj su živjeli srpska državljanka i njezin partner. La Vanguardia piše da je ona sve zadatke i obveze obavljala s bebom u rukama, pa čak i kada se sastajala s kupcima.

- Izdavala je naredbe s djetetom u naručju, odlazila je s bebom u kontrolu plantaža i na sastanke s drugim dilerima, rekli su izvori za lavanguardia.com.

Nakon uhićenja zajedno s djetetom je odvedena u pritvor Sant Andreu de la Barca.

Španjolski portal također otkriva kako je otkrivena kriminalna skupina. Navode kako moćna narkobanda ne bi još uvijek bila otrkivena da nije došlo do požara u kući u mjestu Olivella pokraj Barcelone.

Vatrenu stihiju izazvale su loše montirane instalacije, odnosno veliki protok električne energije koji su crpili uređaji za ventilaciju, osvjetljenje i drugu opremu za uzgoj kanabisa. Vlastima je to bilo sumnjivo pa su počeli istraživati.

Civilna garda je u priopćenju objavljenom u utorak izvijestila kako je u operaciji „Karibi“ (Caribes) pronašla u zatvorenim prostorima 12.600 biljaka marihuane te 190 kilograma obrađene marihuane. Zaplijenila je i 50.000 eura u gotovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:02