LJETNA OLUJA

Nevrijeme poharalo Austriju i Sloveniju, prijeti i dijelovima RH, padala tuča veličine jabuke

U Sloveniji javljaju o brojnim problemima zbog nevremena diljem države. Najteže je u Domžalama
Tuča u Domžalama
 Čitatelj 24ur.com

Izuzetno snažna oluja, koja je u kasnim poslijepodnevnim satima poharala dijelove Austrije, tijekom večeri se premjestila preko dobrog dijela Slovenije i ondje na više lokacija izazvala štete. Kako javlja portal 24ur.com, zabilježene su i lokalne poplave, a ponegdje je padala tuča veličine jabuke.

Zbog siline naleta oluje, vozači automobila su na nekim područjima zaštitu potražili pod nadvožnjacima. Najveća šteta je, prema dosadašnjim informacijama, zabilježena na području Domžala gdje su vatrogasci zatrpani pozivima na intervencije.

Kako je izvijestio slovenski meteorološki zavod, nevrijeme je dio hladne fronte koja se iz Srednje Europe kreće prema istoku, a sa sobom osim obilne kiše i povremene tuče nosi i olujan vjetar.

U večernjim su se satima pojavile i prve naznake lokalnih nestabilnosti na sjeverozapadu unutrašnjosti Hrvatske. Državni hidrometeorološki zavod izdao je putem Meteoalarma žuto upozorenje zbog izglednih grmljavinskih pljuskova na tom području.

DHMZ u najnovijoj prognozi za četvrtak najavljuje u većini krajeva i dalje sunčano i vruće. U zapadnim krajevima unutrašnjosti uz lokalni razvoj oblaka može ponovno biti pokojeg pljuska, osobito u gorju.
Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu ujutro bura, a potom duž obale umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 21, na Jadranu između 20 i 25, a najviša dnevna između 31 i 36 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:03