MEĆAVA PRED GRADOM

NEW YORK SA STRAHOM ČEKA POVIJESNU OLUJU 'Ne možete ju potcijeniti! Udarit će brzo'

 AFP

NEW YORK - Financijsko središte svijeta potpuno je blokirano. Od 5 sati ujutro zabranjen je promet svim privatnim vozilima, a prekinute su i vožnje podzemne željeznice.

Izvanredno stanje proglašeno je u američkim saveznim državama New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts i New Hampshire.

Još jučer su zatvorene škole i uredi, letovi ne voze za istočnu obalu SAD-a, i vjerojatno će takvo stanje potrajati najkraće do srijede.

AFP

Nacionalni meteorološki ured (NWS) upozorava da se pred sjeveroistokom SAD-a sprema ‘povijesna oluja.’

Kod Martha’s Vineyarda već su zabilježeni vjetrovi od oko 130km/h, a NWS očekuje da će najviše snijega pasti između 7 i 11 sati po našem vremenu.

AFP

Guverner savezne države New York Andrew Cuomo upozorio je sve građane da ne krše zabranu vožnje u južnim okruzima te države.

- Ako ste u autu i ako ste na bilo kojoj cesti, u selu, naselju, gradu, nema razlike, poslije 5 sati činit ćete kazneno djelo, rekao je Cuomo.

AFP

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio pozvao je građane da se sklone na sigurno i ne smetaju ralicama koje čiste ulice.

- Ne možete potcijeniti ovu oluju. Ono što ćemo vidjeti za par sati pogodit će vrlo brzo i vrlo jako, kazao je de Blasio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 00:42