EKSPLOZIVNO OTKRIĆE

New York Times: Trumpov biznis gomila gubitke, a on 10 godina nije plaćao porez na dohodak

Ja zapravo plaćam poreze, a Porezna služba me tretira vrlo loše - kazao je Trump
Donald Trump
 Brendan Smialowski

U eksplozivnom otkriću, samo 35 dana prije izbora u SAD-u, New York Times piše da Donald Trump nije platio porez na dohodak u 10 od proteklih 15 godina, unatoč tome što je 2018. od svojih reality emisija i drugih licenciranih projekata zaradio 427,4 milijuna dolara.

Također, NY Times piše da je 2016., kada je izabran u Bijelu kuću, i 2017., u prvoj godini svojeg mandata, Trump platio samo po 750 dolara poreza na dohodak.

New York Times do ovih je podataka došao uvidom u porezne prijave Donalda Trumpa i njegovih kompanija tijekom protekla dva desetljeća.

Nadalje, novinari NY Timesa otkrili su i da Porezna služba SAD-a od 2011. provodi provjeru kojom se pokušava utvrditi je li Trump bez osnove dobio gotovo 73 milijuna dolara u obliku povrata poreza.

Ako porezna uprava donese presudu protiv njega u toj reviziji, možda će morati platiti više od 100 milijuna dolara, navodi list.

Osim toga, Trumpovo je poslovno carstvo od 2000. godine naovamo nakupilo velike financijske gubitke, među kojima se ističe čak 315 milijuna dolara u gubicima samo na golf igralištima.

- Trumpov osnovni biznis, od njegovog lanca golf igrališta do hotela u Washingtonu, godišnje prijavljuju gubitke u milijunima, često i desecima milijuna dolara - piše NY Times.

Očekivano, Trump je otkriće New York Timesa nazvao "fake newsom".

- Ja zapravo plaćam poreze, a Porezna služba me tretira vrlo loše. Tamo ima ljudi koji se zaista vrlo loše odnose prema meni - kazao je Trump.

U izjavi za Times odvjetnik Trumpove organizacije Alan Garten rekao je da je Trump platio milijune dolara poreza tijekom prošlih 10 godina, ali se nije jasno osvrnuo na izvješće Timesa.

Trump dosljedno odbija objaviti podatke o svojim porezima odstupajući od standardne prakse predsjedničkih kandidata kazavši da su oni pod revizijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:43