OTKRIVENE LUDE CIFRE

Neymar će dobiti avion i raskošnu kuću, a pogledajte koliko mu tek plaćaju za svaku objavu o ‘novom domu‘ na Instagramu!

Otkrivene su bonus klauzule njegovog ugovora koji će mu donijeti 150 milijuna eura godišnje

Neymar

 Paul Miller/Afp

Kapetan brazilske nogometne reprezentacije Neymar (31) od utorka je i službeno član saudijskog Al-Hilala u koji je stigao iz francuskog prvaka Paris SG-a.

Nagađa se kako je vrijednost transfera 90 milijuna eura.

Neymar je u PSG stigao u ljeto 2017. godine iz Barcelone u rekordnom transferu od 222 milijuna eura te je tijekom šest godina za Parižane upisao 173 nastupa i 118 pogodaka uz 13 osvojenih trofeja

"Neizbježno je teško oprostiti se od klupske legende što Neymar jest. Nikada neću zaboraviti dan kada je stigao u Pariz kao niti što je donio klubu i našem projektu u prošlih šest godina. Želio bih se zahvaliti i njemu i njegovoj obitelji", kazao je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi.

Neymar, koji je u ponedjeljak prošao liječnički pregled prije transfera za koji Mail Sport tvrdi da će mu donijeti 150 milijuna eura godišnje, navodno će dobiti i 500 tisuća eura za svaku objavu na svom Instagramu koja promovira Saudijsku Arabiju kao dio njegovog meganovčanog ugovora s novim klubom Al-Hilalom, piše Daily Mail.

U vrtoglavu svotu od 150 milijuna eura godišnje, prema francuskom izdanju FootMercato, uključen je i bonus od 80 tisuća eura za svaku pobjedu koju tim sa sjedištem u Rijadu prikupi.

Neymar trenutno ima 62,5 milijuna pratitelja na društvenoj platformi X i 212 milijuna pratitelja na Instagramu.

Izvanredan ugovor uključuje i privatni avion kojim će letjeti oko svijeta, kao i raskošnu kuću za sebe i trudnu djevojku Brunu Biancardi koju prati domaćica i pomoćno osoblje.

Neymar će se vjerojatno predstaviti javnosti na stadionu kad dođe u Saudijsku Arabiju.

No, iako će tribine možda biti krcate - 60.000 ih je došlo vidjeti Karima Benzemu i njegovu Zlatnu loptu - velik dio fokusa bit će usmjeren na milijune koji će gledati online.

U tijeku će biti razgovori s Neymarom i njegovim predstavnicima o tome što će, a što neće biti dužan učiniti tijekom trajanja dvogodišnjeg ugovora. Slične rasprave vođene su s Cristianom Ronaldom prije njegovog odlaska iz Manchester Uniteda.

Smatra se da portugalski ugovor sadrži razne klauzule oko autorskih prava i marketinških obveza.

Neymar će okončati šestogodišnji boravak u PSG-u nakon nevjerojatnog svjetskog rekorda od 230 milijuna eura 2017.; nakon što je dominirao Ligue 1, ali nije uspio osvojiti željenu krunu Lige prvaka.

Zapravo, brazilčeve muke s ozljedama tijekom kraja sezone brzo su dovele do toga da ga je Kylian Mbappe natkrilio kao ljubimac publike i bez sumnje je to odigralo ulogu u njegovoj i klupskoj odluci da se raziđu.

Zabio je 18 puta za svoj klub prošle sezone prije nego što je u ožujku bio podvrgnut operaciji desnog gležnja, zbog koje nije igrao do kraja sezone.

Sveukupno, Neymar je zabio 118 puta u 173 utakmice za PSG, osvojivši pet naslova Ligue 1 i tri trofeja Coupe de France, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:32