STRAVA

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU Trinaestogodišnja djevojčica poskliznula se i pala sa osmog kata nebodera u Novom Travniku, ostala na mjestu mrtva

Policija na mjestu događaja
 Dnevni Avaz

Novi Travnik u Bosni i Hercegovini potresla je u ponedjeljak velika tragedija. Sa osmog kata nebodera u ulici Kralja Tvrtka pala je 13-godišnja djevojčica. Tijelo djeteta pronašli su slučajni prolaznici koji su odmah pozvali interventne službe, javljaju bosanskohercegovački mediji.

Kako javlja Fokus, nema naznaka da se radi o kaznenom djelu.

– Istražuje se kako je došlo do nesretnog pada djevojčice i što se zaista dogodilo. Za sada ništa ne ukazuje da je riječ o kaznenom djelu. Sve se mora provjeriti kako bi točno bilo poznato je li se dijete okliznulo i slučajno palo ili se iz dječje radoznalosti ili zbog nekog drugog razloga popelo na balkon pa je došlo do tragedije – ispričao je ovaj izvor blizak istrazi.

U MUP Srednjobosanskog kantona (SBK) potvrdili su da im je slučaj prijavljen u ponedjeljak rano ujutro i da su odmah na teren poslali ekipu te da sprovode istragu.

– Pripadnici Policijske uprave Travnik su u 6.10 obaviješteni da je ispred zgrade u Novom Travniku pronađeno tijelo djeteta. Obaviješteno je i Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona – rekao je glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantiona Hasan Hodžić.

Naložena je obdukcija djeteta nakon koje bi trebalo biti poznato više informacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:45