POJAVILA SE SNIMKA

Nezapamćeni incident u Louvreu: Prerušen u staricu skočio iz kolica i tortom napao - Mona Lisu!

Još uvijek se ne zna kakve je točno napadač namjere imao, a navodno se radi o klimatskom aktivistu

Napad na Mona Lisu u Louvreu

 Screenshot/Twitter/Screenshot/Twitter

Snimka snimljena u pariškom Louvreu prikazuje muškarca prerušenog u ženu, s ružem na usnama i perikom te poručuje ljudima da "misle na planet" dok izvodi napad na najpoznatiji portret na svijetu, Mona Lisu renesansnog genija Leonarda da Vincija. Muškarac je bio prerušen u staricu u invalidskim kolicima, prenosi Sky News.

Posjetitelji koji su vidjeli incident su rekli da je muškarac "obučen kao starica" skočio iz invalidskih kolica u pariškom Louvreu i pokušao razbiti zaštitno staklo postavljeno ispred slike.

Jedan svjedok je rekao kako je muškarac potom nastavio "razmazivati tortu po staklu i bacati ruže uokolo, prije nego što ga je uhvatilo osiguranje".

Druga snimka, pak, prikazuje kako osumnjičeni muškarac poručuje posjetiteljima na francuskom: "Mislite na planet... postoje ljudi koji uništavaju planet, razmislite o tome... Zato sam ovo učinio".

Muškarca je potom odvelo osiguranje. Još se ne zna s kakvom se situacijom napadač sada suočava. Također, još uvijek se ne zna kakve je točno namjere imao, a navodno se radi o klimatskom aktivistu.

Prema sadašnjim informacijama, čini se da remek djelo nije oštećeno u napadu.

Iz Louvrea još nema komentara o ovom događaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:41