MIROTVORCI IZ PAKLA

NEZAPAMĆENI SKANDAL TRESE UN Glavni tajnik u nevjerici nakon što je primio izvještaj iz Afrike: 'Šokiran sam do srži, ti navodi su izopačeni!'

 Reuters

Jedna nevladina udruga objavila je niz šokantnih detalja o seksualnom zlostavljanju najmanje 98 djevojaka iz Centralnoafričke Republike i to od strane međunarodnih mirotvoraca! Šokantan izvještaj je objavila američka humanitarna grupa 'AIDS-Free World' i odmah ga proslijedila u Ujedinjene Narode. Grupa je u izvještaju navela da su UN-ovi mirotvorci iz Francuske i Gabona redovito silovali siromašne djevojke, većinom maloljetnice, u zabačenim provincijama CAR-a.

Neki detalji iz tog izvještaja su zaista šokantni, ali ipak najgori je primjer zlostavljanja četiri djevojke koje su mirotvorci zatočili u svome kampu.

- Časnici francuskih snaga su zavezali djevojke i natjerali ih na seks s psom! Nakon silovanja platili su im 5000 franaka (oko 9 dolara). Tri djevojke su završile na osnovnom liječničkom tretmanu, a četvrta je umrla od nepoznate bolesti - piše u izvještaju.

Također, grupa navodi da su zlostavljači 2015. godine napustili Afriku i vratili se kući. Silovanja i zlostavljanja nisu završila do danas, tvrde u organizaciji. Svježi primjer je 'iživljavanje' mirotvorca iz Konga nad 16-godišnjom djevojkom.

- Silovanje se dogodile u njegovoj hotelskoj sobi točno u 16 sati 28. ožujka 2016 - navodi majka žrtve.

- Kada je policija ispitivala mirotvorca, on je priznao da je imao odnos s djevojkom i da joj je platio između 3 i 5 dolara.

Izvještaj AIDS-Free Worlda stigao je na stol i glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu.

- Šokiran sam do srži ovim tvrdnjama. UN mora skrenuti pažnju na te izopačene i uznemirujuće navode - rekao je Ban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:42