LOV NA ČOVJEKA

Ni helikopteri ni psi tragači nisu uspjeli spriječiti stravični zločin: 7-godišnjakinju oteo i ubio vozač FedExa

Maćeha djevojčice prijavila je nestanak Athene uredu šerifa u 18:40 u srijedu, nakon što ju je obitelj tražila oko sat vremena

Athena Strand, policijska potraga u Texasu, osumnjičeni vozač Fed Exa

 /Facebook/ Screenshot Twitter

Tijelo 7-godišnje Athene Strand pronađeno je u okrugu Wise, u Texasu, u petak navečer, a čovjek uhićen i optužen za njezinu otmicu i ubojstvo je vozač dostavne službe Fed Ex. Policija tvrdi da je osumnjičeni, Tanner Lynn Horner, priznao zločin i konačno, nakon sveobuhvatne potrage američke policije, rekao gdje je Athenino tijelo.

Horner je vršio dostavu ispred Athenine kuće u trenutku kada je nestala u srijedu, a policija je dobila dojavu koja je navela vlasti da ga istraže, rekao je šerif okruga Wise Lane Akin. FedEx je surađivao s istragom koja je uključila i teksaške rendžere i FBI.

Šerif je rekao da istražitelji vjeruju da je Athena umrla već sat vremena nakon otmice. Vlasti nisu rekle kako je umrla ili gdje je točno njezino tijelo pronađeno, ali da se zločin dogodio tek nekoliko kilometara od njezine kuće. Šerif nije htio govoriti ni o kakvom mogućem motivu otmice i ubojstva. Rekao je da istražitelji ne vjeruju da je Horner poznavao Athenu ili njezinu obitelj.

Hornerovi računi na društvenim mrežama govore da je, između ostalog, bio vozač Ubera i glazbenik sa završenom srednjom školom.

Athenin nestanak potresao je malu ruralnu zajednicu. Djevojčina maćeha prijavila je nestanak Athene uredu šerifa okruga Wise u 18:40 u srijedu, nakon što ju je obitelj tražila oko sat vremena. Maćeha je rekla istražiteljima da su se ona i dijete "malo posvađali", što nije bilo neuobičajeno i da je djevojčica otišla.

Policija je stigla na seosko imanje oko 14 minuta nakon poziva i obavili su početnu pretragu unutar i ispod kuće te na šest hektara u vlasništvu obitelji. U potrazi su kasnije koristili helikoptere s termovizijskim kamerama, dronove, konje, pse i terenska vozila.

Nakon Hornerovog priznanja stravičnog zločina iz šerifova ureda su objavili: "Tužni smo što je završilo onako kako smo se nadali da neće. Ovo je jedna od najtežih istraga u kojima smo ikad sudjelovali. Kad god dijete umre, to te pogodi u srce. Uspoređuješ to dijete i sa svojom djecom..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 00:31