'PROTIV DIKTATURE'

NI OBILNA KIŠA IM NE SMETA Nastavlja se studentski bunt protiv Vučića

 REUTERS

Nakon kratke uskrsne stanke, u nekoliko gradova širom Srbije u utorak su ponovno održani studentski prosvjedi “Protiv diktature".

Unatoč najavama da će večerašnji 16. prosvjed biti masovniji, na ulicama Beograda, Niša i Novog Sada nije bilo takvog odziva, ponajprije zbog vrlo jake kiše koja je padala.

Okupljeni u centru Beograda nosili su transparente poput "Protiv sistema", "Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizcaija, zaštita i poboljšanje radničkih prava", uz zvuke rock i pop muzike s improviziranog pojačala.

Prosvjednici su se okupili i u centru Novog Sada. Organizatori u tom gradu ocijenili su da im brojnost ništa ne znači i najavili okupljanje u srijedu točno u podne u Novom Sadu kako bi se solidarizirali s radnicima jednog tamošnjeg poduzeća koji su najavili prosvjed.

U centru Niša najavljen je novi performans – svečana dodjela 'doktorskih diploma' zainteresiranim građanima kao parodija na ranije otkrivene - sumnjive diplome i doktorate s privatnih sveučilišta nekolicine najviših državnih dužnosnika, uključujući i ministra unutarnjih poslova Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:53