DRAMA U PARIZU

NIJE TERORIZAM, VEĆ OBITELJSKI SUKOB Muškarac naoružan nožem vikao 'Allahu akbar', ubio majku i sestru i ozlijedio jednu osobu, policija ga je upucala

 
 REUTERS/Regis Duvignau/File Photo

Dvije osobe su ubijene a jedna je teško ozlijeđeae u napadu nožem u elitnom pariškom predgrađu Trappes, javlja francuska policija a prenosi Reuters.

Na napadača je pucala policija i ubila ga. Francuska televizija BFM javlja da je napadač uzvikivao 'Allahu akbar' (Bog je velik).

Napadač je navodno prijetio policajcima, a Le Parisien piše da se radi o muškarcu u 30-im godinama koji je vikao 'Allahu akbar, ako uđete, sve ću vas zapaliti'. Policija je potom otvorila vatru na njega, a mediji pišu i da je on od ranije poznat policiji, no ta informacija još nije potvrđena.

Policija je tamošnjim stanovnicima poručila da izbjegavaju to područje.

Izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova objavio je da je napadač ubio svoju majku i sestru, a teško je ozlijedio treću osobu. Ubio ih je na ulici, a zatim se sakrio u kući. Kasnije je izašao van i počeo trčati prema policajcima, prijeteći im. Tada su ga upucali.

"Policijska akcija je gotova ...osoba je neutralizirana i mrtva", objavila je na Twitteru lokalna prefektura.

Islamska država je priopćenjem preuzela odgovornost za napad no nije pružila dokaze za tu tvrdnju. Priopćenje je objavljeno prije no što je potvrđeno da su žrtve u rodu s napadačem.

"Razlog za napad i profil napadača nisu još poznati te se istražuju", otkrio je izvor iz policije.

Trappes je siromašan gradić u bogatijem području zapadno od Pariza. Deseci radikaliziranih mladića iz tog grada koji broji oko 30 tisuća stanovnika otišli su boriti se u Siriju.

Vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi je u svom prvom govoru u gotovo godinu dana pozvao sljedbenike da se bore usprkos nedavnim porazima, pokazala je audio snimka koja je nedavno objavljena na službenom glasilu te radikalne skupine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:00