'ČUDO' U RIETIJU

NIJE ZNALA DA JE TRUDNA Časnoj biskup poručio da bi morala napustiti red i posvetiti se djetetu

Časna iz Salvadora brinula se o starim časnama, što ne žele raditi Talijanke
 Screenshot Corriere della sera

Iza “čuda u Rietiju” pomalja se višestruko tužna priča. Redovnica iz Salvadora (32) koja je u bolnici rodila malog Francesca Sandrina a da nije ni shvatila da je trudna sada se praktički našla u velikoj nevolji - ako joj ne pomogne papa Frane (njegovo ime je nadjenula sinu, možda i s nakanom, a možda samo zato što ondje štuju sv. Franu, koji je baš tu napravio prve jaslice, te je tu operiran na očima).

Ostale mame koje su zajedno s njome u rodilištu u Rietiju skupile su između sebe nešto novca da bi se kupila prva odjeća za novorođenoga, jer časna nije ništa sobom donijela, a ni njezine susestrime koje kažu: “Nismo ni pomislile!”

FOTO: OVO JE ČASNA KOJA JE RODILA DJEČAKA, A NIJE ZNALA DA JE TRUDNA 'On je dar od Boga'

Promislio je biskup Delio Lucarelli koji je, preko glasonoše, odsjekao da bi zlosretna redovnica i sretna majka morala napustiti svoj red i posvetiti se djetetu.

Praktički je bačena na ulicu - ako joj netko ne priskoči. Kako je novinarima rekao župnik Reginae Pacis don Fabrizio Borrello, samostan u Rietiju u kojemu je bila mlada mama zapravo je mirovni dom tog reda.

Redovnice su stare, a ona ih je služila i njegovala, što očito ne žele raditi mlade redovnice Talijanke. Protiv uvoza redovnica i redovnika iz “trećeg svijeta” nedavno se opet izjasnio Papa. Rođenje djeteta je, zapravo, najljepša priča, ali toj mami zasad ne cvatu ruže majčinstva. “Popustila je napasti”, kratko kaže predstojnica samostana - što zvuči kao osuda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:18