POLICIJSKA RACIJA

Nijemci priveli pet osoba povezanih s mogućim napadima na katedralu, Tadžikistanac zadržan iza rešetaka

Postoje saznanja tajnih službi da afganistanski ogranak "Islamske države" priprema napade u Europi tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Policija ispred katedrale u Koelnu

 Ina Fassbender/Afp

Policija je u Weselu na zapadu Njemačke privela petoricu muškaraca povezanih s mogućim terorističkim napadima na katedralu u Koelnu, priopćeno je u utorak.

„Policija je nakon pretresa jednog objekta u Weselu na Badnjak privela petoricu muškaraca, a nakon ispitivanja je jedna osoba zadržana u pritvoru do 7. siječnja", priopćila je policija.

Kako je nadalje priopćeno, u pritvoru je zadržan jedan 30-godišnji Tadžikistanac za kojeg vlasti "posjeduju saznanja vezana za ugrozu državne sigurnosti".

"Policija koristi sva pravna sredstva kako bi zaštitila građane, katedralu i predstojeće novogodišnje slavlje", rekao je direktor kriminalističke policije grada Koelna Michael Esser nakon uhićenja u Weselu.

Policija je u subotu navečer nakon dojave o mogućem bombaškom napadu psima pretražila koelnsku katedralu, ali tom prilikom nije pronađen eksploziv.

Kako prenose njemački mediji, postoje saznanja tajnih službi da afganistanski ogranak "Islamske države" priprema napade u Europi tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Policija u Koelnu je u utorak odlučila zadržati mjeru sigurnosti zatvaranja koelnske katedrale za sve posjetitelje s izuzetkom sudionika liturgijskih službi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:41