‘DOBRO DOŠLI!‘

Nijemci u strahu od najava nestašice plina bježe na Mediteran: ‘Prodaja nekretnina porasla nam je 300%!‘

Samo u prvoj polovici ove godine, Nijemci su kupili za 300 posto više nekretnina nego u istom periodu lani

Ilustracija

 David Tomlinson/Robertharding/Profimedia/David Tomlinson/Robertharding/Profimedia

Nijemci su ozbiljno počeli strahovati od hladnih zima i najava nestašica plina, a čini se kako će na tome najviše profitirati - Grčka.

Naime, Nijemci su već masovno počeli kupovati kuće u ovoj mediteranskoj destinaciji, otkriva atenska novinska agencija, a samo u prvoj polovici ove godine, Nijemci su kupili za 300 posto više nekretnina nego u istom periodu lani.

Najviše odabiru Kretu i jonske otoke, no osim Nijemaca, za nekretnine u Grčkoj zainteresirani su i Nizozemci te Britanci.

No, Grcima nije trebalo dugo da shvate kako bi mogli i puno više profitirati na činjenici da su Nijemci u velikom strahu kako će preživjeti iduću zimu zbog čega su ovih dana najavili da pokreću veliku turističku kampanju ‘Zima na Mediteranu‘. Njome će, objavio je to grčki ministar turizma Vassilis Kikilias tijekom sastanka s njemačkim veleposlanikom u Grčkoj Ernstom Reichelom, Nijemce pozivati da ove zime iskoriste blage grčke zime, niže cijene, dobru infrastrukturu zemlje te jednu od najboljih usluga kako bi tmurnu i neizvjesnu zimu u Njemačkoj zamijenili boravkom na puno ugodnijem Mediteranu.

Posebno im je preporučio Kretu i Peloponez te najavio kako je grčko ministarstvo već u pregovorima s njemačkim touroperaterima u vezi izrade povoljnih turističkih paketa čemu bi trebala pripomoći činjenica da se u zadnje vrijeme otvorilo mnogo novih direktnih linija između Grčke i Njemačke.

‘Naravno, rado ćemo tijekom zime ugostiti turiste i iz svih ostalih dijelova Europe‘, kazao je Kikilias dodavši da će kampanja početi u narednih nekoliko tjedana.

Reichel je tijekom sastanka upozorio kako postoji iznimno visok interes Nijemaca za posjetu Grčkoj koji se već sada očituje u povećanju dolazaka i noćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:52